KILIÇDAROĞLU ERZURUM KONGRESİ'NİN 103. YILINI KUTLADI

KILIÇDAROĞLU ERZURUM KONGRESİ

Kılıçdaroğlu,"Kuvayı Milliye ruhuyla iktidar hedefimize emin adımlarla yürüyoruz"dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum Kongresi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Kılıçdaroğlu, "Erzurum Kongresi'nden miras aldığımız Kuvayı Milliye ruhuyla iktidar hedefimize emin adımlarla yürüyoruz!" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'mızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor, Erzurum Kongresi'nin 103. yıl dönümünü kutluyorum. Erzurum Kongresi'nden miras aldığımız Kuvayı Milliye ruhuyla iktidar hedefimize emin adımlarla yürüyoruz!"

ERZURUM KONGRESİ NEDİR?

Erzurum Kongresi, 23 Temmuz-7 Ağustos 1919 tarihleri arasında Erzurum'da toplanan kongredir. 17 Haziran'da Vilâyât-ı Şarkıye Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti Erzurum şubesi tarafından toplanan Erzurum Kongresi, Erzurum Umûmî Kongresi veya Umûmî Erzurum Kongresi olarak da anılır.

Erzurum Kongresinde alınan kararlar nelerdir?

- Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz. 
- Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı millet topyekun kendisini savunacak ve direnecektir. 
- Vatanı korumayı ve istiklali elde etmeyi İstanbul Hükümeti sağlayamadığı takdirde, bu gayeyi gerçekleştirmek için geçici bir hükümet kurulacaktır.

Atatürk Erzurum kongresinde ne dedi?

"Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz"

Erzurum Kongresi'nin kapanışındaki konuşmasında "Tarih, bu kongremizi şüphesiz ender ve büyük bir eser olarak kaydedecektir." diyen Gazi Mustafa Kemal, 103 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı kongrenin önemine dikkatleri çekti.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ