KATILIM FİNANS KANUNU TEKLİFİ, TBMM'DE

KATILIM FİNANS KANUNU TEKLİFİ, TBMM

KATILIM FİNANS KANUNU TEKLİFİ, TBMM'DE

Türkiye Katılım Finans Kuruluşları Birliği kurulmasını öngören Katılım Finans Kanun Teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu.
AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar ve AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk'ün imza sahibi olduğu teklifle, katılım finans sisteminin amacı, kapsamı, tanımlar belirleniyor.

Teklifle, katılım finans sistemi kurumsal bir yapıya kavuşturularak sürdürülebilir biçimde geliştirilmesi, finansal istikrara katkı sunulması, katılım finans faaliyetinde bulunan kuruluşların faaliyetlerinin ve sundukları hizmetlerin katılım finans esas ve standartlarına uyumunun temin edilmesi ve katılım finans sisteminden hizmet alanların hak ve menfaatlerinin korunması amaçlanıyor.

Türkiye Katılım Finans Kuruluşları Birliği, katılım finans kuruluşları ile yurt dışında kurulu bu nitelikteki kuruluşların Türkiye'deki şubeleri, katılım finans hizmeti sunması hususunda tabi oldukları kanun veya bu kanun ile yetki veya izin verilen kuruluşlar ile tüm bu kuruluşlara katılım finans alanında danışmanlık, denetim ve derecelendirme hizmeti sunan kurum ve kuruluşlar bu kanun hükümlerine tabi olacak.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: KATILIM FİNANS KANUNU TEKLİFİ '