KARACA,“MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK MÜHENDİSLERİ GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEK”
EĞİTİM 17.08.2021 15:03:00 2323 0

KARACA,“MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK MÜHENDİSLERİ GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEK”

Atlas Üniversitesi Öğretim Üyesi Banu Taktak Karaca, aşı çalışmalarının hız kazanmasının ve Covid-19 gibi küresel salgına sebep olabilecek virüslerin genetik işlevlerinin çözümlenmesinin genetik araştırmalarla mümkün olduğunu söyl

Pandeminin değiştirdiği dünya koşullarında meslek seçimi de çağın gereksinimlerine göre şekilleniyor. Tüm dünyada stratejik bir değeri ve önemi olduğu anlaşılan genetik araştırmalar bu alanda ihtiyaç duyulan kalifiye moleküler biyologlara olan ihtiyacı da beraberinde getiriyor.

Atlas Üniversitesi Öğretim Üyesi Banu Taktak Karaca, aşı çalışmalarının hız kazanmasının ve Covid-19 gibi küresel salgına sebep olabilecek virüslerin genetik işlevlerinin çözümlenmesinin genetik araştırmalarla mümkün olduğunun altını çizerek, ‘Önümüzdeki dönem küresel ısınmadan dolayı virüsler hayatımızda hep olacak, fakat bu bölümü sadece salgın araştırmaları olarak da düşünmemek gerekiyor. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri ülke ekonomisine katkı sağlayabilecekleri şekilde tarımın iyileştirilebilmesi için çözüm olanakları sunabilirler, doğa çeşitliliğinin sağlanmasında rol oynayabilirler. Sadece sağlık bilimlerinde ve temel bilimlerde değil, aynı zamanda mühendislikle de birlikte hareket ederek her türlü bilginin ilerletilmesi konusunda öncü rol oynayabilirler” diyor.

Karaca, çağımızın en önemli hastalıklarının oluşum mekanizmalarının araştırılması, DNA analizi, gen haritası, genetik danışmanlık, ilaç tasarımı ve gıda teknolojileri gibi birçok alana katkıda bulunarak biyomedikallerin nasıl işlediğini araştıran temel bilim dalı olan Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunlarına içinde bulunduğumuz dönemde çok fazla ihtiyaç duyulduğunun altını çiziyor. Karaca, ‘Akademisyenlerimizin alanlarında sürdürdükleri bilimsel araştırmalara öğrencilerimizin de katılımını destekliyor ve eğitimleri boyunca kazandıkları kuramsal temellerin pekiştirilmesi ve deneyim kazanmalarını amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin, gelişen tıp, tarım, endüstri gibi birçok alanda her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulan moleküler biyoloji ve genetik bilimine yönelik yüksek teknolojili laboratuvar altyapısı ile yetişmiş, sorunları çözmede ve yenilik yapmakta özgüveni tam, bağımsız çalışabilen uzmanlar olmalarını hedeflemekteyiz. Öğrencilerimiz eğitimleri süresince klinik uygulamalarını bölüm laboratuvarlarının yanı sıra üniversite hastanemiz imkânlarını da kullanarak gerçekleştirebilmekte ve pratik tecrübelerini geliştirebilmektedir” dedi.

Geniş İş Olanakları ile Dikkat Çekiyor

“Moleküler Biyolog ve Genetik Uzmanı” unvanını alacak olan mezunlar, üniversiteler ile araştırma merkezleri gibi kuruluşlarda araştırmacı olarak görev yapabiliyor, genetik hastalıkların tanısı ve tedavi merkezleri gibi tıp fakülteleri ve sağlık sektöründe, gıda ve tarım gibi biyoteknoloji gerektiren alanlarda, transgenik hayvan üretimi dâhil birçok laboratuvarda çalışabiliyor.

(vş)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı