?KAMU MALLARININ SAYIŞTAY DENETİMİ OLMAYAN FONA DEVRİ NEYİN NESİ??

?KAMU MALLARININ SAYIŞTAY DENETİMİ OLMAYAN FONA DEVRİ NEYİN NESİ??

Anayasa´nın 121. maddesine göre OHAL´in gerekli kılmadığı konularda KHK çıkarılmayacağını hatırlatan CHP´li Öztrak, "Kamu varlıklarını Varlık Fonuna devretmek hangi olağanüstü halin icabıdır?" diye sordu.

Milli Piyango ve çok sayıda kamu varlığının  17 gün önce çıkarılan KHK ile Varlık Fonu´na devredilmesinin ardından  yeni yayınlanan yeni KHK´de yine Sayıştay denetimine tabii olmayan Varlık Fonu ile ilgili bölümler yer alması  eleştirilere yol açtı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, son kararnamenin 9. maddesi ile ilgili Twitter hesabından çarpıcı sorular sordu ve "OHAL kararnameleriyle, Sayıştay denetimine tabi olmayan Varlık Fonu´na sürekli kamu varlığı ve imtiyazı transfer etmek neyin nesidir?" ifadelerini kullandı.Anayasa´nın 121. maddesine göre OHAL´in gerekli kılmadığı konularda KHK çıkarılmayacağını hatırlatan CHP´li Öztrak, "Kamu varlıklarını Varlık Fonuna devretmek hangi olağanüstü halin icabıdır?" diye sordu.

CHP´li Öztrak, ?İktidar denetimden hoşlanmadığı için bir paralel bütçe arayışına girdi ve Varlık Fonu´nu kurdu. Farklı ülkelerde bu tür fonlar var ama Türkiye´deki gibi değil. AKP devletin tüm mallarını bu fona koyup uluslararası piyasalardan borç almaya çalışacak. Sayıştay denetimi olmayacak, böylece hiçbir denetim olmadan iktidar katrilyonluk kaynağı kullanabilecek? diye konuştu.

Öztrak, ?Bunların tümünü Anayasa Mahkemesi´ne taşıyacağız çünkü bunlar hesap vermeden harcama yapabilmek için atılan adımlar. Bunlara evet dememiz, mümkün değil. İtiraz noktasında tüm argümanları kullanacağız? dedi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ