?İSTESELER DE İSTEMESELER DE KANAL İSTANBUL´U YAPACAĞIZ?

?İSTESELER DE İSTEMESELER DE KANAL İSTANBUL´U YAPACAĞIZ?

Erdoğan " Kanal İstanbul´da ihaleye kısa sürede çıkılacağını belirten Erdoğan, "İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul´u yapacağız" diye konuştu.

Partisinin Maltepe 6. Olağan Kongresi´nde konuşan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Maltepe referandumda yüzde 37´lik oranla maalesef sınıfta kaldı. Maltepe´de en azından sonuç tam tersi olmalıydı. Hep ne dedik, aşk ile çalışan yorulmaz dedik. AK Parti olarak Maltepe´de geçmişte belediye başkanlığı kazanmış partiyiz. Bu sonuç bize yakışmadı" dedi.

?Maltepe´nin 1994´ten bu yana değişimini en yakından bilenlerdenim diyen Erdoğan, "Marmaray´a biniyorsunuz değil mi? Binmeyenler var mıdır? Bay Kemal binmiyordur ya. Avrasya Tüneli´ni kullandık değil mi? Niye Avrasya Tüneli? Çünkü ecdadımız Fatih, gemileri karadan yürüttü. Biz de dedik ki ´Dedemiz Fatih gemileri karadan yürüttüğüne göre biz de denizin altından raylı sistemi de yaparız, otomobilleri de denizin altından yürütürüz.´ Çünkü bize yakışan odur ve bunu başardık" diye konuştu.

Kanal İstanbul´un ihalesi yakında yapılacak diyen Erdoğan, "Bazıları bu projeyle ilgili konuşuyordu. Boğaz´daki kaza her şeyi gözler önüne koydu. Bu projeyi isteseler de istemeseler de yapacağız" dedi ve şöyle konuştu:

"Kanal İstanbul´un ön çalışmaları sürüyor, yakında ihalesine çıkıyoruz. Bazıları onunla ilgili de ileri geri konuştu. Boğaz´da olan kazayı duydunuz. Bunun ne kadar önemli olduğunu çok açık net ortaya koyuyor. İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul´u yapacağız"

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ