IŞİD´in Avrupa eylemleri organizatörü İstanbul´da yakalandı

IŞİD´in Avrupa eylemleri organizatörü İstanbul´da yakalandı

İnterpol tarafından üç yıldır aranan IŞİD´in Avrupa´daki eylemlerinin organizatörü olan Belçika vatandaşı Mehdi A. eylem planı için geldiği İstanbul´da yakalandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2014 yılında eşi ve bir çocuğuyla Suriye´ye giderek IŞİD´e katılan Belçika vatandaşı Mehdi A.´nın sansasyonel bir eylem için İstanbul´a geldiğini belirledi. Eşi ve çocuğunu Belçika´ya gönderen Mehdi A.´nın İstanbul´da kalması polisi alarma geçirdi. Mehdi A.´yı olası bir eylem öncesi yakalamak isteyen polis, kaldığı tüm otellerin bulunduğu sokaklardan adım adım takip etti. Binlerce saatlik kamera görüntülerinin ardından Fatih´e kadar takip edildi.

Türkiye´de yakalanan IŞİD´ci, ´Spyker katliamı´na katılmış
Dikkatli davranan Mehdi A.´nın yakalanmamak için hiçbir IŞİD hücresiyle iletişime geçmeyerek, Arap kökenli, legal işlerle uğraşan kişilerle tanışarak onların bulunduğu Fatih´teki bir evde kaldığının belirlendi. Yerinin belirlenmesinden sonra Mehdi A. yakalandı.
Mehdi A.´nın, IŞİD´in Fransızca konuşan militanlarından sorumlu olarak görev yaptığı öğrenildi. 2014 yılından beri Belçika ve İnterpol tarafından aranan Mehdi A.´nın, Avrupa´da IŞİD´in düzenlediği kanlı eylemlerle bağlantılı olduğu belirlendi.

Mehdi A.´nın adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Belçika´ya iade edileceği öğrenildi.(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ