IŞİD ÜYELERİNİN SURİYE-LÜBNAN SINIRINDAN TAHLİYESİNE ABD ENGELİ

IŞİD ÜYELERİNİN SURİYE-LÜBNAN SINIRINDAN TAHLİYESİNE ABD ENGELİ

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, Hizbullah ve IŞİD arasında varılan anlaşma gereği Lübnan sınırından Suriye´nin doğusuna doğru ilerleyen IŞİD konvoyunu vurabileceklerini bildirdi. Koalisyonun konvoya giden IŞİD araçlarını vurması nedeniyle, IŞİD

Koalisyon Sözcülüğü, Suriye-Lübnan sınırından Suriye´nin doğusuna doğru hareket eden IŞİD konvoyu hakkındaki soru üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Koalisyon açıklamasında Hizbullah ve IŞİD arasında yapılan ve Lübnan-Suriye sınırındaki örgüt unsurlarının otobüslerle Suriye´nin doğusuna taşınmasını öngören anlaşmanın tarafı olunmadığı belirtildi.

Açıklamada, "IŞİD küresel bir terör örgütüdür ve başka birileriyle anlaşmak için teröristleri bir yerden başka bir yere taşımak kalıcı bir çözüm değildir. Bu tam da koalisyonun Suriye´deki askeri eylemlerinin neden gerekli olduğunu ispatlıyor" ifadesine yer verildi.

´KONVOYA GİDEN IŞİD ARAÇLARI VURULDU´

Söz konusu konvoyun koalisyon tarafından henüz vurulmadığı, sadece konvoya doğru ilerleyen ve IŞİD´e ait olduğu tespit edilen bazı araçların vurulduğu belirtilen açıklamada, daha fazla IŞİD militanı taşınmasını engellemek için konvoyun yolu üzerinde Ebu Kemal ile Hamayma bölgesi arasındaki yolun vurulduğu bildirildi.

ABD´li yetkililer hava saldırılarının varılan anlaşmaya karşı güçlü bir mesaj niteliğinde olduğunu belirtti. IŞİD´lileri taşıyan konvoyun Irak sınırında örgütün yönetiminde bulunan yerleşimlere taşınması için alternatif güzergahlar izleyebileceği belirtiliyor.

Koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, konvoyun hareketini gerçek zamanlı olarak izlediklerini söylerken, ABD´nin IŞİD´le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, teröristlerin Suriye sınırından Irak´a geçmelerini eleştirerek, IŞİD´lilerin "savaş alanında öldürülmeleri gerektiğini" savundu.

Daha önce Lübnan-Suriye sınırında kalan IŞİD militanlarının tahliyesiyle ilgili anlaşmaya varıldığı bildirilmişti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ