Irak'ta Barış Tugayları'na intihar saldırısı: 11 ölü

Irak

Eski silahlı grupların kalesi olan Samarra kentinin güneyinde bulunan Tharthar Gölü yakınlarında ikindi vaktinde gerçekleştirilen ilk saldırıda 7 kişinin öldüğü ve 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak Ordusu, bugün yaptığı açıklamada, Bağdat’ın kuzeyinde, terör örgütü DEAŞ ile savaşan güçler arasında bulunan Mukteda es-Sadr'ın silahlı kolu olan Barış Tugayları’nın merkezini hedef alan iki intihar saldırısında 11 savaşçının hayatını kaybettiğini söyledi.
AFP’nin haberine göre, eski silahlı grupların kalesi olan Samarra kentinin güneyinde bulunan Tharthar Gölü yakınlarında ikindi vaktinde gerçekleştirilen ilk saldırıda 7 kişinin öldüğü ve 3 kişinin yaralandığı bildirildi.
Irak Ordusu tarafından yapılan ikinci açıklamada ise, ilk saldırıdan sonra bomba yüklü araçla yapılan ikinci patlamada 4 kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi.
Mukteda es-Sadr, Irak Silahlı Kuvvetleri ile birlikte ABD’nin liderlik ettiği uluslararası koalisyonun desteği ile DEAŞ’a karşı savaşa katıldı.(Kaynak: Şarkul Avsat)
(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ