Instagram kullanımında Dünyada beşinciyiz

Instagram kullanımında Dünyada beşinciyiz

Dünyadaki aktif Instagram kullanıcı sayısının yaklaşık 1 milyara ulaştığı görülürken, Türkiye´nin 37 milyon aktif Instagram kullanıcı sayısı ile beşinci sıraya yerleştiği saptandı.

Medya takibinin önde gelen kurumlarından Ajans Press, sosyal medya platformu Instagram´ın takipçi sayısına yönelik araştırmayı inceledi Ajans Press´in Statista verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye´nin 37 milyon aktif Instagram kullanıcı sayısı ile beşinci sıraya yerleştiği görüldü. Dünya üzerindeki bütün ülkeler baz alınırken, listenin birinci sırasına 121 milyon aktif kullanıcı sayısı ile ABD´nin yerleştiği saptandı. ABD´yi de ikinci sıradan 71 milyon kullanıcı ile Hindistan, 64 milyon ile Brezilya, 59 milyon ile de Endonezya takip etti. İlk 10´da yer alan diğer ülkeler ise; Rusya, Japonya, İran, Birleşik Krallık ve Meksika olarak kaydedildi. 

ITS Medya ve Ajans Press´in gerçekleştirdiği medya araştırmasında, yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılı içerisinde sosyal medya ve platformların medyada ne kadar konuşulduğuna yönelik yapılan incelemede, araştırmaya konu olan Instagram´ın 16 bin 158 haberle konuşulduğu görüldü. Sosyal medya başlığında ise 150 binin üzerinden haber yansıması olduğu tespit edildi. (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ