?İKTİDAR SAHASINI BÜYÜTMEK İÇİN ÜNİVERSİTELERİ BÖLMEK İSTİYORLAR?

?İKTİDAR SAHASINI BÜYÜTMEK İÇİN ÜNİVERSİTELERİ BÖLMEK İSTİYORLAR?

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Mecliste düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni üniversitelerin kurulmasına ilişkin kanun tasarısına değinen Beştaş, "Her ilde üniversite diye tabela üniversiteleri kurdular. Şimdi de kendi iktidar sahasını büyültmek için ´üniversiteleri bölelim´ diyor. Çözüm okulları, üniversiteleri bölüp parçalamak değil, bilimsel desteği arttırmak ve özgür düşüncenin yaratılmasıdır." dedi. 


- "Vatandaşa rüşvet veriyor" 

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ve emeklilere Ramazan ile Kurban bayramları öncesi 1000´er lira ikramiye ödenmesini de öngören "torba tasarının" TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini anımsatan Beştaş, tasarının, "seçim rüşveti" olduğunu iddia etti. 

Tasarıyla vergi adaletsizliğinin daha da derinleştiğini ileri süren Beştaş, HDP´nin yönetim anlayışında asla vergi affının olmadığını, vatandaşların ödeyemeyecekleri vergiye mükellef edilmeyeceğini savundu. 

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş´ın, cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin YSK´ya başvuru yaptıklarını anımsatan Beştaş, "Demirtaş´ın adaylığı çok değerlidir. Bu aynı zamanda demokratik siyasette ısrarın yansımasıdır. İkinci turda biz yine Demirtaş ile birlikte bu yarışa devam edeceğiz." dedi. 

Demirtaş´ın cezaevinden çıkması gerektiğini savunan Beştaş, Demirtaş´ın serbest bırakılması için yargılandığı yerel mahkeme, YSK, AİHM ve Anayasa Mahkemesine en kısa sürede başvuruda bulunacaklarını söyledi. 

Bir gazetecinin, "Muharrem İnce, Demirtaş´ı ziyaret edeceğini açıkladı. Sizin partinizden bazı milletvekilleri, İnce´yi samimi bulmadıklarını ifade etti. Siz de aynı görüşte misiniz?" sorusunu yanıtlayan Beştaş, İnce´nin Demirtaş´ı ziyaret etmesini anlamlı ve değerli bulduklarını söyledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ