IKBY´DEN IRAK´A RET

IKBY´DEN IRAK´A RET

Hemin Hewrami, Irak´ın müzakereler için şart koştuğu ´25 Eyll´deki bağımsızlık referandumunu iptal edin´ talebini ret etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani´nin yardımcılarından Hemin Hewrami, Irak´ın müzakereler için şart koştuğu ´25 Eyll´deki bağımsızlık referandumunu iptal edin´ talebini reddetiklerini açıkladı.

´IRAK CUMHURBAŞKANI MASUM, BAĞDAT´IN ÇÖZÜM ÖNERİSİNİ BUGÜN KÜRTLERE SUNACAK´

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi´ne (IKBY) bağlı Peşmerge Bakanlığı´nın Genel Sekreteri Cabbar Yaver, bugün Kürt yetkililerle bir araya gelen Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum´un Bağdat´ın krizden çıkışa yönelik çözümünü ileteceğini belirtti.

Sputnik´e konuşan Yaver, "Cumhurbaşkanı Masum, bağımsızlık referandumunun ardından Irak ile IKBY arasında başlayan krizden çıkışı istişare etmek için 2 gündür Süleymaniye´de. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Goran hareketi ile bir araya gelen Masum, bugün krizden çıkışa yönelik önerisini iletecek" dedi.

´ÇATIŞMA HABERLERİ BASININ ABARTMASI´

Yaver, Irak ve IKBY güçleri arasında çatışma yaşandığına dair haberleri de değerlendirdi. Çatışma yaşanmadığını belirten Yaver, çıkan haberlerin basının abartması olduğunun altını çizdi.  


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: IKBY IRAK