Hatimoğulları’ndan Gazetemize ziyaret

Hatimoğulları’ndan Gazetemize ziyaret

Gazetemizin Müessese Müdürü Fehmi İnceoğlu tarafından karşılanan Adana Milletvekili Hatimoğulları, ülkenin içinde bulunduğu antidemokratik uygulamalar zor aygıtı kullanarak bir yaşamın dayatıldığını her alanda hissedildiğini söyledi.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Gazetemizi ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazetemizin Müessese Müdürü Fehmi İnceoğlu tarafından karşılanan Adana Milletvekili Hatimoğulları, ülkenin içinde bulunduğu antidemokratik uygulamalar zor aygıtı kullanarak bir yaşamın dayatıldığını her alanda hissedildiğini söyledi. Bunu en fazla basın-yayının, son zamanlarda savunmanın hissetmeye başladığını belirterek en son barolara dönük saldırıların kabul edilebilir cinsten olmadığını söyleyen Hatimoğulları, “1980 döneminde insanların yargılandıkları zaman savunma hakları vardı. Şimdi savunmaya doğrudan müdahale, barolara doğrudan müdahale yapılıyor” dedi.

Hatimoğulları, “Ülkede muhalif kesimlere topyekün bir saldırı var. Sadece bu saldırı muhaliflere değil, aynı zamanda yapısal değişikliklerle aslında bu ülkenin bugüne kadar mevcut demokratik kazanımlarının da gerisine düşmesini hedefleyen uygulamalar var. Mesela HDP belediyelerine kayyum atanırken muhalefet partilerin belediyelerinin büyükşehirlerini hiç çalıştırılmaz hale getirdiler fiili olarak. Aslında bu da bir çeşit kayyum uygulamasıdır, biz öyle görüyor ve değerlendiriyoruz” dedi.

HDP’nin Hakkari ve Edirne’den başlayıp Ankara’da tamamlanan demokrasi yürüyüşüne de değinen Hatimoğulları, “Bu yürüyüşlerimiz demokrasinin inşa edilmesi için birinci etabı idi.  İkinci etap ve diğer etaplarımız ise 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne kadar devam edecek” dedi.

Libya’daki savaşın yükünü Türkiye’nin çektiğini de kaydeden Hatimoğulları, “Türkiye ekonomisi kötü iken bir de gidiliyor Suriye ve Libya’daki savaşta para harcanıyor ve daha çok düşmanlık kazanılıyor” diye konuştu.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç’un ziyaretinde HDP Adana İl Eşbaşkanları Gülseren Tural ve Mehmet Karakış da hazır bulundu.

(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ