?HATAY´A DİKKAT EDİLMELİ ZİRA BU İLİMİZ TEHLİKEDE?

?HATAY´A DİKKAT EDİLMELİ ZİRA BU İLİMİZ TEHLİKEDE?

CHP´Lİ YILMAZ, ?HALEP´TEKİ ÇEKİLMEYİ ZAFER OLARAK GÖSTERMEK YANLIŞ, ORADA MUHALİFLERİN YENİLGİSİ, AKP HÜKÜMETİNİN DE YENİLGİSİDİR, CİHATÇILARIN DESTEKÇİSİ AKP HÜKÜMETİYDİ? DEDİ

Suriye devletinin Halep´te kontrolü ele geçirmesinin ardından cihatçı militanların sivil halkla birlikte Türkiye sınırındaki İdlib´e taşınmasını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, ?Halep´ten çıkarılan muhalifler İdlib´e gitti. Bundan böyle saldırılar İdlib´e yoğunlaşacak. Oradaki tüm muhalif unsurlar, kaçacağı başka yer kalmadığı için Hatay´a gelecek. Hatay´ın geleceği tehlikede. Çok dikkat edilmesi gerekiyor? dedi. Türkiye için artık en önemli meselenin güvenlik olduğunu belirten Yılmaz, Hatay başta olmak üzere Türkiye´nin büyük bir tehlikede olduğunu söyledi.

?Kaçacakları tek yer Hatay?
CHP´nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre Hatay´daki mezhep çeşitliliği göz önüne alındığında kaygılarında haksız olmadıklarını dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:

 ?Hatay´a silahlı militanların girmesi durumunda güvenliğin nasıl sağlanacağı konusunda ciddi endişelerimiz var. Halep´te Türkiye´nin desteklediği gruplar yenildi. Oradaki unsurlar İdlib´te de yenilirse ki başka ihtimalleri kalmadı, bunların kaçacağı yer Türkiye´dir. Türkiye zaten 3 milyona yakın Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. Yeni gelecek olanlarla birlikte yeni bir göç dalgası oluşabilir. Hatay´daki etnik kompozisyon, olası bir göç dalgasıyla birlikte değişecek. Eğer silahlı unsurlar İdlib´ten ayrıldıktan sonra Hatay´a gelirse ileride güvenlikle ilgili ciddi sorunlar ortaya çıkacaktır. Hatay´ın geleceği tehlikede. Ülkemizin güvenliği dikkate alınmalı. Aksi takdirde ?Bu insanlar orada ne yapsın?´ demek yetmez.?

?5 yıldır savaşın içerisindeler          
?Militanlar, Suriye´de beş yıldır bir savaşın içerisinde. Bunlar Hatay´a yığılırsa, içlerinde silahlı muhalifler olur. Bunun sonucunda Hatay´ın karakteri daha fazla değişir. Hatay´daki insanlar açısındaki mezhepsel farklılıkları düşündüğümüzde, oranın uluslararası manipülasyona açık hale geleceğini göreceğiz. Çok dikkatli olmak gerekiyor. Mümkün olduğunca Suriye´deki duruma diplomatik çözüm konusunda saplantılardan kurtularak çözüm bulmalıyız. Madem Rusya ile çalışılıyor, o zaman bir an önce Esad ile de bir kanal açıp bunu barış yoluyla çözecek bir eksene oturtmak lazım. Aksi takdirde gelişmeler, Türkiye´nin aleyhine hızla ilerliyor.?


?Muhaliflerin yenilgisi AKP´nin de yenilgisidir?
Halep´ten cihatçı militanların ve sivil halkın çıkartılmasının AKP tarafından gövde gösterisine dönüştürüldüğünü ve bu anların zafer kazanılmış gibi gösterilmesini de eleştiren Yılmaz, ?Bugün Halep´ten çekilme operasyonu esasen bir yenilginin göstergesidir. Halep´te muhaliflerin yenilgisi, AKP hükümetinin de yenilgisidir. Son günlerde Halep´ten konvoylar halinde çıkartılan insanların ?başarılı bir operasyonla ve zafer edasıyla´ çıkartılması esasen bir zafer değildir. Buradaki silahlı muhaliflerin destekçisi AKP hükümetiydi. Muhalifler ve AKP, askeri olarak birlikte yenildi. Bunu görmek gerekiyor? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ