"HARAMİLERİN SALTANATINA İNAT, YAŞASIN CUMHURİYET!"

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı verilen İstiklal Savaşı´yla kurulan Türkiye Cumhuriyeti´nin, 93 yıl önce olduğu gibi yine tehdit ve saldırı altında olduğunu vurgulayarak "Haramilerin saltanatına inat, y

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici Cumhuriyetimizin ilanının 93. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Büyük devrimci ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen bağımsızlık mücadelesinin 93 yıl önce bugün Cumhuriyet´le taçlandırıldığını kaydeden Ekici "Türk Ulusu, varlığına kasteden emperyalistler ve onların işbirlikçisi haline gelen köhnemiş, gerici, vatan ve cumhuriyet düşmanı zihniyete karşı dün olduğu gibi bugün de direnme kararlılığındadır" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin, saltanat yıkılarak ve işgalciler vatan topraklarından kovularak kurulduğunu vurgulayan Ekici "Bugün Cumhuriyeti savunmak, Anayasa´mızın başlangıç bölümünde de tanımlı olan kuruluş değerlerine, kurucu iradenin benimsediği yönetim sistemi ve cumhuriyetin ilelebet yaşatılabilmesi için Türk ulusunun önüne koyduğu hedeflere bağlı kalmaktır" dedi.

Cumhuriyetimizin temel değerlerinin özellikle son 14 yıllık süreçte ağır saldırı altında olduğunu; Atatürk ilke ve devrimlerinden, laik demokratik sosyal devlet ilkesinden uzaklaştıkça Türkiye´nin terör, demokrasi düşmanı gerici kalkışma, güvenlik zafiyeti yaşadığını ifade eden Ekici, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Türk ulusunu, istiklal savaşı vermeye mecbur bırakan tehdit ve saldırılar, yaklaşık bir asır sonra yeniden karşımıza çıkmıştır. Bizler, bağımsızlığımızı, vatanımızı hedef alan iç ve dış odaklara karşı mücadelemizi ödün vermeksizin sürdüreceğiz. Atalarımızın bize emaneti olan cumhuriyetimizi, başta parlamenter demokrasimiz olmak üzere, millet iradesini ülke yönetiminde egemen kılan bütün cumhuriyet değerlerini canımız pahasına koruyacağız. (HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ