Gürer, TÜRKPA Türkiye Delegasyon üyeliğine seçildi.

Gürer, TÜRKPA Türkiye Delegasyon üyeliğine seçildi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türkiye Delegasyon üyeliğine seçildi.

TBMM Genel Kurulu´nda TÜRKPA´nın Türkiye Büyük Millet Meclisi´ni (TBMM) temsil edecek delegasyon üyelikleri belirlendi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile birlikte AKP Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, AKP Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, AKP  Karaman Milletvekili Recep Şeker, AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ TÜRKPA üyeliklerine seçildi.  

Türk dili ve lehçelerini konuşan altı Türk ülkesinin devlet başkanları ve üst düzey yetkililerinin katıldığı bir zirve olan TÜRKPA´da;  Türkiye, Azerbaycan,  Kazakistan, Kırgızistan, ve Türkmenistan´dan temsilciler yer alıyor. 

CHP Grup Yönetim Kurulu üyeliğinden sonra Ömer Fethi Gürer bu kez TÜRKPA üyeliğine seçilerek parlamento yeni döneminde aktif görev üstlenmiş oldu. Ayrıca Gürer, CHP Orta Anadolu illeri çalışma grubunda da  yer alarak yeni dönemde de yoğun bir çalışma sürecine girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde ülke sorunlarına yönelik meclis araştırmaları, kanun teklifleri, yazılı soru önergeleri veren Gürer, yeni çalışma dönemine de hızlı bir başlangıç yaptı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ