GÜMÜŞ:?ADALETE VE BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR?

GÜMÜŞ:?ADALETE VE BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR?

AV.TALİH UYAR´IN SUNUMUYLA " YARGITAY´IN SON İÇTİHATLARI IŞIĞINDA İCRA VE İFLAS HUKUKU" KONULU KONFERANS YAPILDI

Adana Barosu tarafından gerçekleştirilen ve Av.Talih Uyar´ın konuşmacı olduğu  " Yargıtay´ın Son İçtihatları Işığında İcra Ve İflas Hukuku"  konulu konferansı geniş katılımla yapıldı.

Kendisine ait saysız kitap, 600 makale ve Türkiye´nin çeşitli illerinde yılda 20 konferans veren İzmir Barosu üyesi Av. Talih Uyar´ın sunumu hukukçuların yoğun ilgisiyle izlendi.

/resimler/2017-6/30/1544007686340.jpg

Divan Otel Yaşar Kemal Salonunda düzenlenen konferansa Adana Barosu Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Ümit Arif Özsoy, Av. Özge Doğan İşcan, Av. Ayşe Duygu Özgüven, baromuz mensubu avukatlar ve stajyer avukatlar katıldı.

Adana Barosu Başkan Yardımcısı Av. Gümüş, adalete ve barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ?Ülkede herkes potansiyel terörist haline getirilmek istenmektedir. Kanun bazında bunun düzeltilmesi bu ülkenin huzuruna, barışına ve kardeşliğine hizmet edecektir. Temennimiz adaletin, hukuk güvenliğinin ve egemenliğinin hakim kılınmasıdır.  Kimsenin kimseye zarar vermediği, düşüncesinden dolayı yadırgamadığı, ötekileştirilmediği bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bu suç değildir. Herkesi aynı düşüncede ve yaşantıda görmek istiyorsanız, mezarlıklara bakacaksınız. Orada hiçbir ses duyamazsınız. Malaesef son bir yıldır tutuklanan, davası bile açılmayan ve hakim kaşısına çıkmaya hasret yüzlerce yurttaşımız var. Biz eskiden beraat ettiği zaman müvekkilimize gözün aydın beraat ettin derdik. Şu anda davası açıldı diye seviniyoruz. Ne bir kural ne bir zorlama ne de gayret var. Tam bir keyfilik! Adalet herkese lazımdır. Adalet mülkün temelidir. Adalet olmazsa olmazdır? dedi.

Baro Başkan Yardımcısı Av. Gümüş, Av. Uyar´ın Adana´da bulunmasından, meslektaşlarımıza değerli bilgilerini aktarmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Av. Gümüş, İcra İflas Hukuku konusunda meslektaşlarımızın bilgilendirilmesinin hedeflendiğini, bu anlamda bu konferansın faydalı olacağını ifade etti. Baro Başkanımız Av. Veli Küçük ?ün yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Baro Başkanlarının katılacağı "Adalet´ yürüyüşü için Sakarya´da bulunduğunu hatırlattı.

Av.Talih Uyar, İcra İflas Kanunu,  eksik kalan yönler, yeni getirilen maddelerle ilgili değerlendirmeler yaparak, meslektaşlarımızın karşılaşableceği sıkıntılar ve çözüm yollar konusunda da bilgiler verdi.

Programın iknci bölümü ise soru cevap şeklinde gerçekleştirilirken meslektaşlarımız uygulamada karşılaşktıkları sorunlarla ilgili bilgi aldılar. Programa meslektaşlarımızın yanısıra icra müdürleri ve avukat katiplerinden de yogun katılım sağlandı.

Konferans sonunda Av.Talih Uyar´a sağladığı katkılar nedeniyle teşekkür plaket sunuldu.

Av. Talih Uyar tarafından yazılan ve baromuz tarafından basımı yaptırılmış olan " Tasarrufun İptali Davaları" , " İtirazın İptali Davası İle Tahsil (Eda) Davası" Ve " Menfi Tespit Ve İstirdat Davaları" konulu olan son yayınlanan kitapları katılımcılara hediye edildi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ