Ghebreyesus'tan suçlamalara red

Ghebreyesus

WHO Genel Direktörü Etiyopya’daki isyancıları desteklediğine yönelik iddiaları redderek, "Ben sadece barışın taraftarıyım” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ülkesi Etiyopya'daki isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi’ne  (TPLF) destek ve lehine lobi yaptığına dair suçlamaları reddetti.

Ghebreyesus, Twitter hesabında yaptığı açıklamada “Bazı raporlar benim taraftar olduğumu söylüyorlar. Ben sadece barışın taraftarıyım” dedi.

Etiyopya, WHO  Genel Direktörü Ghebreyesus'u TPLF lehine lobi yapmakla suçlamıştı. Etiyopyalı üst düzey askeri yetkililer, 19 Kasım'da yaptığı açıklamada, Ghebreyesus'un hem uluslararası kamuoyunda hem de komşu ülkelerde TPLF için diplomatik ve askeri destek arayışında olduğunu ileri sürmüştü.  Bölgedeki yetkililerin silahlanmasında yardım etmekle suçlanan Ghebreyesus, Etiyopya ordusunun kendisi hakkındaki suçlamalarını yalanlıyor. TPLF'nin eski yürütme kurulu üyesi olan Ghebreyesus, 2005-2012 yıllarında Etiyopya Sağlık Bakanı, 2012-2016 yıllarında ise Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştı.(Kaynak: Şarku’l Avsat)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: Ghebreyesus' suçlamalara