GENÇLER ALMANYA VE İNGİLTERE´Yİ TERCİH EDİYOR

GENÇLER ALMANYA VE İNGİLTERE´Yİ TERCİH EDİYOR

Amerika üçüncü sırada geliyor

Türkiye´de son günlerde vize tartışmaları yaşanırken özellikle gençlerin en çok ziyaret ettikleri ülkelerin başında yüzde 31 ile Almanya ve İngiltere´nin geldiği belirlendi. ABD ise yüzde 22 ile üçüncü sırada yer alıyor. Interpress´in Xsights tarafından yapılan araştırmadan derlediği bilgilere göre, katılımcıların sadece yüzde 15´i yurt dışına çıkarken yurt dışına çıkanlar arasında kadınların oranının erkelerden daha fazla olduğu tespit edildi.

En fazla İngilizce eğitimi alınıyor

Araştırmaya katılanların yüzde 67´sinin öğrenmekte olduğu bir yabancı dil bulunurken, yüzde 33´ünün ise herhangi bir yabancı dil bilmediği anlaşıldı. Öğrenilen dillerin başında  yüzde 91 ile İngilizce gelirken ikinci sırada ise Almanca yer aldı. Ayrıca 16-17 yaş aralığındaki Arapça öğrenenlerin sayısının da her geçen gün artış gösterdiği belirlendi.

Gençler en çok İngiltere´yi merak ediyor

Katılımcıların yüzde 50´si en çok İngiltere´yi ziyaret etmek isterken yüzde 36´sının ise Fransa ve ABD´yi ziyaret etmek istedikleri anlaşıldı. İngiltere´yi ziyaret etmek isteyenler arasında kadınlar ve 21-24 yaş aralığındaki kişiler ağırlıkta iken, Fransa´yı ziyaret etmek isteyenler arasında ise erkekler ön plana çıkıyor. Öte yandan medyaya vize ile ilgili yılbaşından bu yana 200 binden fazla haber yansıması dikkat çekti.(CO)

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ