“FEYZİOĞLU ARTIK BİR AVUKATLIK SORUNUDUR”

“FEYZİOĞLU ARTIK BİR AVUKATLIK SORUNUDUR”

Barolar Birliği Başkanının, Yürüyüş konusundaki sözleri üzerine,  İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu, “Kendisi konuştuğumuz yasa teklifinin yazıcısıdır, katibidir, fikir babasıdır,” dedi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun , “Savunma Yürüyüşü”nü hedef alan açıklamalarda bulunması üzerine  tepki gösteren avukatlar, sosyal medyada “#MetinFeyzioğluBeniTemsilEtmiyor” derken, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu “Feyzioğlu artık bir avukatlık sorunudur. Konuştuğumuz yasa teklifinin yazıcısıdır, katibidir, fikir babasıdır” dedi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Avukatlık Kanunu’na ve baroların seçim sistemine yönelik müdahale hazırlığına karşı başlatılan “Savunma Yürüyüşü”nü hedef alan açıklamalarda bulundu ve  CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu “Burası Hafta Sonu” programında şu ifadeleri kullandı:

 “Bir kere 80 baro yürümüyor, 30 civarında baro yürüyor. Bu onların demokratik hakkı. Sorun gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir? Çoklu baro kavramına karşıyız. 80 baromuz da karşı. Bir ilde birden fazla baro kurulmasına izin veren bir düzenlemeyi istemiyoruz. Yargının üçayağından biri olan barolar için yanlış buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına da anlattım”

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da Twitter hesabında yaptığı paylaşımda “Metin Feyzioğlu’nun bugünkü beyanları, onu bütün açıklığı ile anlamak için yeterlidir: Feyzioğlu artık bir avukatlık sorunudur. Konuştuğumuz yasa teklifinin yazıcısıdır, katibidir, fikir babasıdır” ifadelerini kullandı.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ