FENERBAHÇE 64-60 BOTAŞ

FENERBAHÇE 64-60 BOTAŞ

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi´nin 13. hafta mücadelesinde Botaş´ı konuk etti. Normal süresi 54-54 eşitlikle tamamlanın maçı 64-60 kazanan Takımımız, ligdeki 12. galibiyetine imza attı ve zirvedeki yerini korudu

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu´nda oynanan karşılaşmayı Genel Sekreterimiz ve Basın Sözcümüz Mahmut Uslu ile Yönetim Kurulu Üyelerimizden Cenk Başak da izledi.

Ekibimiz maça; Alexandria Quigley, Tuğçe Canıtez, Jantel Lavender, Sandrine Gruda ve Birsel Vardarlı Demirmen beşiyle başladı.

Tuğçe Canıtez´İn turnikesiyle başlayan mücadelede, Kulichova´nın basketinin ardından Gruda ve Quigley´in sayılarıyla 6-2 öne geçen Fenerbahçemiz, boyalı alanda istediği savunma organizasyonlarını yapmakta zorlanınca 8-9 geri düştü. Bu bölümde Quigley ve Tuğçe´yle avantajı yeniden kazanan ekibimiz, Botaş´a mola aldırdı: 13-9. Lavender´ın ilk sayılarını kaydetmesiyle skor farkını açan Potanın Kraliçeleri, savunmadaki basit hatalrın önüne geçemeyince farkın 1 sayısına engel olamadı ve ilk periyot 17-16 tamamlandı.

Melis Gülcan´ın, Sims´ten çaldığı topu sayıya çevirmesiyle başlayan ikinci periyotta Verameyenka´nın üçlüğü rakibe mola aldırdı: 22-16. Tilbe Şenyürek´in turnikesinin ardından ise koç George Dikeoulakos´un molası geldi: 22-18. Mola sonrası hücum ribauntlarında etkili olan Fenerbahçemiz, Lavender ve Birsel´le farkı 6 sayıya kadar çıkardı: 22-20. İlk yarının son bölümünde savunmada vites yükselten ekibimiz, Lavender´ın üst üste bulduğu basketlerle soyunma odasına 34-26 üstün girdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci yarıda etkili hücumlarını sürdüren Fenerbahçemiz, üçüncü periyottaki ilk 5 dakikalık bölümü 41-29 önde geçti. Kalan bölümde de etkili oyununu sürdüren Fenerbahçemiz, Gruda, Lavender ve Quigley´in sayıları ile dördüncü periyoda 45-39 önde gitti.

Dördüncü periyoda istediği başlangıcı yapamayan ekibimiz, rakibin alan savunmasına hücum etmekte zorlandı ve savunmada da basit hatalar yapanca 45-45 eşitliğe engel olamadı (06:07). Oldukça çekişmeli geçen mücadelede Tilbe´nin üçlüğüne Gruda ve Lavender´la cevap veren Takımımız, rakibine mola aldırdı. Molanın ardından Birsel ve Tuğçe´yle skor avantajını sürdüren Potanın Kraliçeleri, Özge´nin üçlüğüne engel olamayınca maça tekrar denge geldi: 54-54. Kalan bölümde iki takım da sayı üretemeyince maç uzatmaya gitti.

Anastasiya Verameyenka´nın basketiyle skor üstünlüğünü ele alan Fenerbahçemiz, kaptan Birsel ile skoru 59-56´ya taşıdı. Rakibin 4-0´lık serisine Ayşe Cora´nın üçlüğüyle yanıt veren Ekibimiz, maçtan da 64-60 galip ayrıldı.(HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: FENERBAHÇE BOTAŞ