Faik Öztrak: “Sevsinler Sizin Devrimciliğinizi”

Faik Öztrak: “Sevsinler Sizin Devrimciliğinizi”

CHP Sözcüsü Öztrak, bir dönem CIA masalarında yazılan “ılımlı İslam” senaryolarının baş aktörü olan Erdoğan’ın bugünlerde “muhafazakar devrimcilik” sözlerini ağzından düşürmediğini söyledi.

CHP Sözcüsü Öztrak, bir dönem CIA masalarında yazılan “ılımlı İslam” senaryolarının baş aktörü olan Erdoğan’ın bugünlerde “muhafazakar devrimcilik” sözlerini ağzından düşürmediğini belirterek, “Bunların muhafazakarlıktan anladığı dolarları toplayıp ABD’deki çiftliklere New York’ta Manhattan’da gökdelenlere yatırmaktır” dedi.

Düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’ın Soros’la karşılıklı fotoğraflarını gösteren Öztrak, “Muhafazakârlığı doların yeşiliyle sınırlı olanın, devrimciliği de olsa olsa, Soros’un renkli devrimciliği olur. İsviçre Alplerinde, Davos’un otel odalarında, Soros’un masasında, yanında rüşvetten aklanmamış, makaracı eski Bakan… sevsinler sizin devrimciliğinizi” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın Cumhuriyet devrimlerine yönelik sözlerini eleştiren Öztrak, “Erdoğan çıksın, bu sözlerin neresinde olduğunu, millete bir söyleyiversin. Bu, sizin ve partinizin resmi görüşü müdür? Bu soruya kaçamaksız, net yanıt bekliyoruz” diye sordu.

Orta Vadeli Programa göre dolar kurunun yüzde 30 değer kazanacağını, ama tabela faizinin bunun çok altında kalacağını, mevcut Kur Korumalı Mevduat Stoku göz önünde bulundurulduğunda, kamuya binecek olan yükün 296 milyar lira oluğunu kaydeden Öztrak, “Bunun 142 milyar lirası Hazine’nin sırtına, geriye kalanı da Merkez Bankası’nın sırtına. 2023 bütçesinde hükümet Kur Korumalı Mevduat için ne kadar ödenek ayırmış? Sadece 25 milyar lira. Yani şuanda kendi varsayımlarına göre Hazine’ye oluşacağı söylenen yükün altıda biri… Bu; 2023 bütçesinin gerçeklikten ne kadar kopuk, tutarsız ve samimiyetsiz olduğunu göstermeye herhalde yeter de artar bile” değerlendirmesinde bulundu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ