ERP programı kullanım alanları nelerdir?

ERP programı kullanım alanları nelerdir?

ERP programı kullanım alanları nelerdir?

Kurumsal kaynak planlama muhasebe, satın alma, tedarik, risk yönetimi, proje yönetimi gibi küçük, orta ve büyük ölçekli şirketlerin günlük faaliyetlerinin ekonomik süreçlerinin raporlanmasını sağlar. Raporlama sürecinin doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi, şirket ve personeller için büyük önem taşır.

ERP programı, işletmelerin stok ve maliyetlerinin anlık olarak takip edilmesini sağlar. Satın alma, satış ve sipariş süreçlerinin takip sürecini oldukça kolaylaştıran ERP; hızlı bir yönetim olanağı tanır. 

Finansal süreçlerin takibine yardımcı olan ERP programı banka, kasa, kredi, çek-senet, cari hesap gibi birçok işlemin ve işlemlere dair süreçlerin anlık olarak takip edilerek yönetilmesini sağlar.

Ürünlerin kategorilere ayrılması, stok karşılaştırması, sayım gibi maliyetli ve karışık işlemlerin kısa süre içerisinde gerçekleştirilmesi sağlanır. Üretimi hızlandıran ERP programı, üretim sürecinde malzemelerin fişlerini otomatik olarak oluşturarak süreç takibini kolaylaştırır.

Program bütçe dönemlerinde sınırsız sayıda bütçe oluşturarak gerekli durumlarda kısa süre içerisinde değiştirir. Bütçe dönemi sona ererken yapılması gereken karşılaştırmalar otomatik olarak gerçekleştirilir.

ERP programı ithalat, ihracat yapan şirketlerin dış ticaret işlemlerinin takibinin yanı sıra fon, hisse senedi, operasyonel muhasebe gibi ileri seviye finans işlemlerinin gerçekleştirilmesinde de kullanılır.

ERP programı ne işe yarar?

ERP programı, bulut altyapısına sahip sistemi ile anlık ve kesintisiz erişim imkânı sunar. Satış, muhasebe, üretim ve bütçeleme gibi birçok fonksiyondan oluşan program otomatik güncelleme özelliği sayesinde iş yükünü azaltarak ortaya çıkabilecek hataların önlenmesine yardımcı olur. Pratik arayüzü bulunan sistem, üyelik ile beraber kullanılmaya başlanabilir.

ERP programı kullanma avantajları nelerdir?

ERP programı kullanmanın şirket ve personellere büyük avantaj sağladığı görülür. Pratik bir şekilde kullanılabilen programa, her zaman ve her yerden erişim sağlanabilir. Kurulum aşamasında yeni bir sunucu ve güvenlik sistemi gerektirmeyen program, maliyeti düşürerek ekonomik açıdan tasarruf edilmesine olanak tanır.

Bulut bilişim altyapısı ile otomatik güncellenen ERP programı, kesintisiz hizmet sunar. İş yükünü azaltan sistem, insan kaynaklı hataların önlenmesine yardımcı olur. Yüksek güvenlik özelliği sayesinde veri güvenliği sorunu ortaya çıkmaz.

Özelleştirilebilen program, şirketin ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenlenerek ek özelliklerle zenginleştirilebilir. Kullanıcı sayısı ve servis, işletmenin ihtiyaçlarına göre düzenlenerek kullanılabilir. (Fİ)

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Anahtar Kelimeler: programı kullanım alanları nelerdir?