Eğitimde Laiklik Uluslararası Sempozyumu”

 Eğitimde Laiklik Uluslararası Sempozyumu”

EĞİTİM SEN'in düzenlemiş olduğu "Eğitimde Laiklik" başlıklı uluslararası sempozyum 16-17 Mayıs tarihlerinde Ankara Üniversitesi ATAUM Salonu`nda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını Genel Başkan Kamuran Karaca ve  Korkut Boratav`ın yaptığı sempozyumun ilk günü iki oturum şeklinde yapıldı.

 "Farklı Ülke Deneyimleri Bağlamında Din, Devlet ve Eğitim" başlıklı oturumda Dave Hill İngiltere deneyimini, Fabienne Bellin Fransa deneyimini, Kostas Skordoulis Yunanistan deneyimini ve Khadija Ben Hassine Tunus deneyimini sundu. Kolaylaştırıcılığını Genel Sekreterimiz Sakine Esen Yılmaz`ın yaptığı "Türkiye`de Laiklik" başlıklı panel oturumunda ise Hakan Mertcan, Seyhan Erdoğdu, Mustafa Yalçıner ve İhsan Eliaçık sunumlarını gerçekleştirdi.

 Sempozyumun ikinci günü, Fevziye Sayılan`ın "Türkiye`de Laiklik ve Eğitim" başlıklı sunumuyla başladı. "Güncel Eğitim Politikaları ve Laiklik" oturumunda Erkan Aydoğanoğlu, Caner Asla, Akif Coşkun ve Şadiye Can Gül; kolaylaştırıcılığını Meral Uysal`ın yaptığı "Türkiye`de Laiklik ve Eğitim Politikaları" başlıklı panel oturumunda ise Ahmet Yıldız, Adnan Gümüş, Emine Gül Kapçı ve Genel Eğitim Sekreterimiz Elif Çuhadar sunumlarını yaptı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ