“DEVLETİ SOYMANIN  FETVASINI BİLE ALDILAR”
SİYASET 23.10.2021 23:31:00 649 0

“DEVLETİ SOYMANIN  FETVASINI BİLE ALDILAR”

Kılıçdaroğlu, “CHP’ye oy vereceğine kurtlu buğdayı ye, yiyebilirsin. Bunu da  onlara göre alimi söylüyor. Sultanın sofrasına oturan alimin fetvası geçersizdir,” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları tarafından Kuşadası’nda düzenlenen “Kotalar Bize Dar, Hedefimiz İktidar” toplantısına katıldı.

 “Öyle bir noktaya getirdiler ki, devleti soymanın fetvasını bile aldılar,” diyen CHP Genel Başkanı, “Efendim padişahın da en tepedeki adamın da yüzde 10’u götürme hakkı varmış. Böyle bir rezalet olur mu Allah aşkına? Efendim CHP’ye oy vereceğine ya da demokrasiye oy vereceğine kurtlu buğdayı ye, yiyebilirsin. Bunu da gene onlara göre alimi söylüyor. Sultanın sofrasına oturan alimin fetvası geçersizdir. Bir daha söylüyorum, sultanın sofrasına oturan alimin fetvası geçersizdir. O haramla beslenen sultanın sofrasına oturduysan sen artık fetva veremezsin, senin böyle bir yetkin yoktur,” diye konuştu

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada şu hususlara dikkat çekti:

 

  • Öncelikle konuşan arkadaşları, yoldaşlarımı yakından izlediniz, dinlediniz, bende büyük bir dikkatle dinledim. 81 ilin Kadın Kolları Başkanıyla, İl Başkanıyla görüşmekten son derece mutluyum. Hedefler koydular, zorluklarını anlattılar ama benim bildiğim kadarıyla ve öğrendiğim kadarıyla kadın için zor bir şey yoktur. Kadın yeter ki, niyetlensin ben bu zorluğu aşacağım desin. Kafasına koyduğu andan itibaren bütün zorlukları aşar.
    Kuşadası Belediye Başkanımız hayallerden söz etti, gençlerin hayallerinden, kadınların, hepimizin hayalleri var zaten. Bütün genç kardeşlerimin unutmamasını isterim, onların hayalleri bizim hedefimiz olacaktır. Biz onların hayallerini gerçekleşmek için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz bunu bilmelerini isterim. Öncü güç kadınlardır dendi doğrudur. 100 bin kadın üye. Başkan ben bunu bir tarafa yazdım unuttuğumu sanmayın. Elbette artırılmalı. Kadınlar hak istiyorsa, kadınlar örgütlü bir mücadele vermek istiyorsa, hakları altın tabak içinde sunulmamalı onların, mücadele edilerek alınmalı. Çünkü mücadele edilerek bir hak alındığında o hakkı artık kimse kadınların elinden alamaz. Dolayısıyla mücadelenin ne kadar değerli olduğunu bilelim. O açıdan halk partisine, yani halkın partisine ne kadar çok kadın üye kazandırırsanız bizim onların düşlediği hayalleri gerçekleştirmek için o kadar güçlü oluruz.
  •  
  •  Kadına yönelik şiddet, evet artıyor üzülerek ifade edeyim artıyor. İstanbul Sözleşmesini başkanda söyledi ilk dostlarımızla beraber iktidar olduğumuzda ilk hafta içinde yapacağımız İstanbul Sözleşmesini tekrar yürürlüğe koymak olacak. Kadına uzanan her elin karşısında olacağız, beraber karşısında olacağız. İnsana şiddet uygulamak, hele hele kadına şiddet uygulamak, takım elbise giyip hakimin karşısına çıktığı zaman ona indirim uygulamak kabul edilemez. İstanbul Sözleşmesi bu bağlamda bizim içinde son derece değerlidir.
  •  
  • Gittiğiniz her yerde, özellikle kadın kardeşlerime söylüyorum gittiğiniz her yerde gayet net, gayet açık biz sizin sorunlarınıza talibiz diyeceksiniz. Biz sizin sorunlarınızı çözmeye talibiz. Çözemediler. 5 yıldır çözemediler, 10 yıldır çözemediler, 15 yıldır çözemediler, 20 yıldır çözemediler. 5 yılda Türkiye’nin bütün sorunlarını çözeceğiz deyin bunu rahatlıkla söyleyin ve tamamını çözeceğiz.
    Dolayısıyla saray ve şürekası vay efendim bunlar gelince böyle olacak. Evet biz gelince o da görecek, onun da hakkını, hukukunu teslim edeceğiz. Hiç kimseyi yalnız hissettirmeyeceğiz bu coğrafyada. Cumhuriyetin kuruluş felsefesi nedir? Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Biz o göreve talibiz. Kimsesizlerin kimsesi olmaya talibiz biz. Hiç kimse kendisini bu topraklarda benim sahibim yok demesin, benim kimsem yok demesin. Bunu bütün kadın kardeşlerimin her yerde anlatması lazım.
    Yine söyleyin, gittiniz köye, çiftçi var, traktörü hacizli ve haczedilmek üzere veya başka sorunları var. Şunu rahatlıkla söyleyebilirsiniz, kardeşim sözümüz var bütün dünya duydu sende duy, sana da söyleyeyim. İlk bir hafta içinde bizim iktidarımızda senin bankalardan veya tarım kredi kooperatifinden çektiğin kredilerin faizlerini sıfırlayacağız senden faiz almayacağız kardeşim. Bitti, nokta. Esnafla karşılaştınız esnafa söyleyeceksiniz, şikayet edecek haklısın diyeceksiniz. Ama hiç meraklanma az kaldı sandık gelecek ve bizim iktidarımızda ilk bir haftada senin ister Halk Bankası, ister başka bankalar, ister Esnaf Kefaret Kooperatifinden aldığın kredilerin faizlerini sileceğiz, anaparayı da makul taksitler içinde alacağız. Onları rahatlatacağız. Bunları gerçekten de yapacağız. Bunlar politik söylem değil, bunlar gerçekçi söylemler. İğneden ipliğe hesabı yapılan söylemler bunlar. Esnafın nefes alması lazım, çiftçinin nefes alması lazım. Çiftçinin traktörü haczedilir mi? Çiftinin hayvanı haczedilir mi? Dünyada böyle bir uygulama var mı? Ama zorbalığı, zulmü ilke edinenler bunu yapabilirler. Bunu da söyleyeceksiniz her yerde. Özellikle kadın kardeşlerimin gittikleri her yerde bunları dillendirmesi lazım.
  •  Uzun süredir söylediğim bir cümle var. Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek diye. Aile Destekleri Sigortasını anlatacaksınız. Her ailenin asgari bir gelir güvencesi olacak. Hiçbir aileyi birisine muhtaç etmeyeceğiz. Sosyal devlet dediğiniz zaten budur. Fakirin, fukaranın yanında duran devlete sosyal devlet denir. Devleti sosyal devlet olmaktan çıkardılar soyulması gereken bir organ gibi görmeye başladılar. Devleti nasıl soyalım. Öyle ya 128 milyar dolar nereye gitti? 128 milyar dolar. Hesabını verdiler mi? Vermediler. Ama hiç endişeniz olmasın bu 128 milyar dolar nereye gitti onun hesabını tutacağız hiç kimse endişe etmesin. Bu milletin hakkını ve hukukunu mutlaka arayacağız.
  •  
  • 3Y ile geldiler bunlar iktidara. Bunu da söyleyin 3Y ile geldiler iktidara. Neydi? Yoksullukla mücadele edeceğiz dediler. Milyonlar yoksul. Şimdi derin yoksulluktan söz ediyoruz. Konteynırlardan yiyecek toplayan, çoluk çocuğunun karnını doyuran kadınlar var. 21.yüzyılın Türkiye’sinden ben söz ediyorum ortaçağdan söz etmiyorum. Pazar artıklarından geçinen binlerce aile var. Hani yoksulluğu önleyeceklerdi. Yasaklarla mücadele edeceğiz dediler, her şey serbest olacak dediler. Gençler tweet atmaktan korkuyorlar. Tweet atarsam başıma bir bela gelir mi diye. Buradan gençlere de söyleyeyim, biliyorum o gençler sandığa gittikleri zaman nasıl davranacaklarını çok iyi biliyorlar ve buradan da onlara sesleniyorum, bizim iktidarımızda en rahat bizi eleştireceksiniz. Size bu özgürlüğü vereceğiz rahatlıkla bizi eleştireceksiniz. Yolsuzlukla mücadele edeceklerdi 3Y yolsuzlukla mücadele edeceklerdi. Az önce söyledim, bu iktidar devleti soyulacak organ olarak görüyor. Ne kadar soyarsam o kadar kardır diyor. Öyle bir noktaya getirdiler ki, devleti soymanın fetvasını bile aldılar. Efendim padişahında en tepedeki adamında yüzde 10’u götürme hakkı varmış. Böyle bir rezalet olur mu Allah aşkına? Efendim CHP’ye oy vereceğine ya da demokrasiye oy vereceğine kurtlu buğdayı ye, yiyebilirsin. Bunu da gene onlara göre alimi söylüyor. Sultanın sofrasına oturan alimin fetvası geçersizdir. Bir daha söylüyorum, sultanın sofrasına oturan alimin fetvası geçersizdir. O haramla beslenen sultanın sofrasına oturduysan sen artık fetva veremezsin, senin böyle bir yetkin yoktur. Bunu da söyleyin her yerde. Kadın kardeşlerim size söylüyorum gittiğiniz her yerde bunları tek tek anlatın. 3Y ile geldiler, 3Z ile bunları göndereceksiniz inşallah kadınlar gönderecek. Zorbalık yaptılar, zulüm yaptılar ve zam yağmuruyla bu milleti mahvettiler.
     
  • Kara kış geliyor diyorum. Evet. Daha millet baharında eğer buna bahar diyorsak. Daha kış gelecek, daha zamlar gelecek, daha yeni faturalar gelecek. 3Y ile geldiler, 3Z ile inşallah bunları göndereceğiz. Gönderenlerin başında da Z kuşağı gelecek ne kadar güzel değil mi?
    Ne dedik? Geliyor gelmekte olan. Uyamasınlar geleceğiz. Ahlakımızla geleceğiz, edebimizle geleceğiz, adalet duygumuzla geleceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bize oy versin veya vermesin bütün vatandaşların sorunlarına kilitleneceğiz. Biz cebimize değil, halka çalışacağız, millete çalışacağız.” 
    (CHP İnternet Sitesi)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false