Deprem Dayanışma Derneği’nden Hıdrellez etkinliği

Deprem Dayanışma Derneği’nden Hıdrellez etkinliği

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Adayı Tülay Hatimoğulları, dün akşam Adana Karataş sahilinde Deprem Dayanışma Derneğinin düzenlediği etkinliğe katıldı.

“Bugün “Hıdırellez, baharın ve doğanın uyanış günü. Bugün 6 kentte ateşlerimizi yakıp bahhurlarımızla dileklerimizi denizler ile buluşturuyoruz. Depremin yaralarını birlikte sarıyoruz, umudu ve dayanışmayı birlikte büyütüyoruz!” şiarı ile Adana’nın yanı sıra Hatay Samandağ, İzmir Karşıyaka, Kadıköy Eminönü İskelesi, Mersin Kazanlı Sahil Türbe Önü ve Artvin Hopa İskele’de buluşan yurttaşlar; depremde kaybettiklerini andı ve dileklerini denizlerle buluşturdu.

Onlarca depremzedenin buluştuğu etkinlikte, şarkılar söylendi, yemekler yenildi ve depremde kaybedilenler anıldı. Deprem Dayanışma Derneği adına yapılan açıklamada, “depremi asla unutmayacağız, helal etmiyoruz ve affetmiyoruz” vurgusu yapıldı.  Hıdırellez’in umudu ile ülkenin her yerinde aynı duygularla depremin yaralarını birlikte sarmaya çalışırken, dayanışmayı sürdürecekleri ifade edildi.

Hatimoğulları ise yaptığı konuşmasında; Hopa’dan Karataş’a yasın, acının, öfkenin ve umudun bir olduğunu ifade etti. Deniz Gezmiş’in şahsında bu etkinlikte 6 Mayıs’ta katledilen üç fidanı anarken, Hıdırellez’de umudu büyütmek için dilekleri birlikte denizlere buluşturmanın anlamını vurguladı.  

Tülay Hatimoğulları, acıları sadece dile getirmeyip birlikte acılara çözüm de üreteceklerini bunun için dayanışmayı büyütmenin önemine değindi. Deprem Dayanışma Derneğine etkinliği düzenlediği için teşekkürlerini ileterek sözlerine son verdi. Ardından etkinliğe katılanlar bahhur kokuları eşliğinde dileklerini ve reyhanlarını denize attı.

(vş)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ