Deprem bölgesini sel vurdu

Deprem bölgesini sel vurdu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrası Şanlıurfa’da beklenen yağış dün itibariyle başladı.Dünden bu yana aralıksız olarak devam eden sağanak yağış kentte yaşayan vatandaşları olumsuz etkiledi.

Eyyübiye ilçesine bağlı Karakoyunlu Mahallesinde de bulunan bir alışveriş merkezi sağanak yağışı nedeniyle sular altında kaldı.
Adıyaman ve Şanlıurfa’yı etkisi altına alan sağanak yağmur sele neden oldu. Sel nedeniyle Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi yaşamını yitirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Adıyaman'da yaptığı açıklamada, "Dört vatandaşımız sel sularına kapıldı, bunların bir tanesi 1,5 yaşındaki bir çocuğumuz. Bir kişi maalesef vefat etti. Üç ille ilgili arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir" diye konuştu.

10 kişi kayıp
Soylu "Hem Kayseri valimiz Adıyaman'a intikal etti, Tunceli valimiz de intikal etti. Dere yatağında 3 kişi için arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 10 kaybımızın dışında bir kayıp söz konusu değil. Şu anda 25 kilometrelik bir bantta 163 kişilik 10 ekip arama kurtarma yapıyor, dalgıçlar da var. Ama hava ve koşullar çok imkan vermiyor" dedi.(Kaynak:Urfa Fanatik)

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: Deprem bölgesini vurdu