DEPREM KENDİNİ HATIRLATIYOR

DEPREM  KENDİNİ HATIRLATIYOR

Ne kadar göz ardı edersek edelim?

Ülke topraklarının yüzde 95´i deprem bölgesi içinde yer alırken, Çanakkale ve Adıyaman´da yaşanan son depremler, Türkiye´nin deprem kuşağında olduğunu ve depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini bir kez daha göz önüne serdi.

56 büyük deprem 80 binden fazla ölü

Türkiye´de geçtiğimiz son yüzyılda büyüklüğü 6 ve üzerinde olan 56 büyük deprem yaşanırken, bu depremlerde toplam 80 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği ortaya çıktı. En son büyük deprem Van´da 23 Ekim 2011´de 7.2 büyüklüğünde gerçekleşirken, Türkiye´de insanların hala  17 Ağustos 1999´da Kocaeli ve Gölcük´te meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremi unutamadığı gözlemlendi.

40 bine yakın haber çıktı

Medya Takip Ajansı Interpress´in televizyon, internet ve yazılı basını kapsayan araştırmasına göre, depremler ile ilgili son bir yılda medyada 36 bin 736 haber çıkarken, 17 Ağustos depremi hakkında da 5 bin 534 haber yer aldığı belirlendi. Depreme karşı alınması gereken önlemlere dikkat çekmek amacıyla her yıl Mart ayının ilk haftasında çeşitli etkinlikler düzenlenen Deprem Haftası hakkında ise medyaya 7 bin 536 haber yansıdığı tespit edildi.(CO)

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: DEPREM KENDİNİ HATIRLATIYOR