ÇYDD, ÇANAKKALEDE "YURTTA BARIŞ DÜNYA'DA BARIŞ " DİYECEK

ÇYDD, ÇANAKKALEDE

Bu yıl, 13’üncüsü düzenlenecek buluşmada Çağdaş Gençlik, Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında “Yurtta Barış, Dünyada Barış” diyecek.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) gençleri “Çağdaş Gençlik”, Çanakkale Şehitler Abidesi’nde bu yıl 13’üncü buluşmasını gerçekleştirecek.

ÇYDD, Türkiye’nin dört bir yanındaki şubelerinden gelen gençler ile Şehitler Abidesi’nde 26 Mart 2022, Cumartesi günü bir araya gelecek. Bu yıl, 13’üncüsü düzenlenecek buluşmada Çağdaş Gençlik, Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında “Yurtta Barış, Dünyada Barış” diyecek.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin onuru ve sevincinin hep birlikte yaşanacağı buluşmada, ilk olarak şehitler mezarları başında anılacak ve Şehitler Abidesi ziyareti düzenlenecek. Daha sonra Çanakkale Savaşları rölyeflerinin önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Ardından Abide’ye yürüyecek olan Çağdaş Gençlik,  Abide de Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini ve Gençliğin Ata’ya Cevabını okuyacak. Ziyaret, Conkbayırı’nda Atatürk Zafer Anıtı önünde Çağdaş Gençlik tarafından yapılacak basın açıklaması ile son bulacak.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ