ÇULHAOĞLU: SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ
GÜNDEM 30.06.2022 12:48:00 823 0

ÇULHAOĞLU: SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Sağlık Sistemini Değiştirecek, Doktorlarımızı Yeniden Kazanacağız.

İyi Parti Adana Milletvekili Dr. Metanet Çulhaoğlu yaptığı basın açıklamasında; Ak Partinin yaptığı sağlık alanında yaptığı bütün hatalara son vereceğiz. Bunun için sağlık alanında ilk işimiz ücretlerin iyileştirilmesi, iş-yaşam dengesinin sağlanması, çalışan haklarının korunması ve çalışma güvenliğinin tesis edilmesi olacak. Sonrasında, performans sisteminin hekimlerimiz üzerindeki baskısını kaldırarak yapılan eziyetlere son vereceğiz. Sağlıkçılarımızın istihdam modelini değiştirecek, daha çok gelir sağlayacak bir çalışma ve hastalarına daha çok vakit ayıracakları düzeni kuracağız. Çalışanlarımıza güvenceli ve kadrolu iş ortamı sağlayarak sektördeki çalışan sayısını artıracağız.

Sevk Zincirinin etkin çalışmasını sağlayacağız. Bunun ilk ve en önemli adımı olan birinci kademenin fiziksel ve beşeri sermayesi ile güçlü olmasının sağlanmasıdır. Bu çerçevede, Aile hekimliği kurumunu amacına uygun hâle getirerek Aile hekimlerinin ikinci ve üçüncü basamak kurumları ile etkileşimde olmasını sağlayarak tele tıp altyapısını geliştireceğiz. Kiracı aile hekimlikleri uygulamasını sonlandırıp aile hekimliklerini güçlendirerek birer semt polikliniği altyapısına kavuşmalarını sağlayacağız.

Şehir Hastanelerinde de kullanılan Yap-işlet-malı götür sistemine son verip yandaşlara akıtılan rant musluklarını kapatacağız. Mevcut hastanelerin tümünün sözleşmelerini yeniden ele alacak gereken durumlarda hukuki süreçleri çalıştıracağız. Şehir hastanelerinin daha etkin çalışması için Mimari ve sağlık hizmeti açısından yeniden planlama yapacak ve hastaların hastane içindeki çilelerine son vereceğiz. Uygun görülen şehir hastanesi Kampüslerinde sağlık teknolojilerine yönelik Ar-Ge merkezleri kuracağız.

Üniversite Hastanelerimize de doğrudan finansal desteği artıracağız. Bu hastanelerin hastalardan ek bedeller talep etmek durumunda kalmaları AK Parti iktidarının sağlık sistemimize verdiği en büyük zararlardan biri oldu. Bu hastaneleri yeniden nitelikli hekimlerinin çalıştığı ve en nitelikli hekimlerini yetiştiren kurumlar hâline getireceğiz.

Olası İlaç Yokluğuna son vermek için ise, İlaç fiyatlarını belirleme ve ilaç tedariğinde sadece ilaç firmaları ile anlaşmak yerine eczacılar, ecza depoları ve eczacılık meslek odalarını da kapsayan katılımcı bir mekanizma geliştireceğiz. Kur ayarlaması da piyasa koşulları dikkate alınarak yılda birkaç defa yapılabilecek. Ayrıca, eczane ve ecza depolarında da, “ilaç yokluğu uyarı sistemini” devreye sokacağız.

Ayrıca biz Ak Partinin yaptığını yapmayacak ve sağlık çalışanlarımızı kesinlikle küstürmeyeceğiz. İktidarın sağlıkta dönüşüm diye başlattığı ama sağlıkta çöküşe götüren bu düzeni değiştireceğiz. Bu iktidarın kaçırdıkları yetişmiş insanlarımızın ülkemize dönüşünü de mutlulukla izleyeceğiz. Mutsuz, değersiz ve çaresiz hisseden sağlık çalışanlarımızın mesleklerini huzurla yapmalarını sağlayacak, Türkiye’yi hak ettiği gibi bir sağlık sistemine kavuşturacağız.

İyi Parti iktidarında sadece bir yıl içinde hem Türkiye’ye hem de sağlık camiamıza huzuru getireceğiz. Hiç merak etmeyin, güneş yeniden doğacak.

Az Kaldı.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı