ÇUKUROVA KAYMAKAMLIĞI’NDAN YENİ BİR AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ

ÇUKUROVA KAYMAKAMLIĞI’NDAN YENİ BİR AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ

Çukurova Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen GEMS projesi kapsamında İspanya, Portekiz Yunanistan ülkelerinden gelen proje ortakları, projeyi Çukurova Kaymakamı Mustafa Kaya ile birlikte değerlendirdiler.

 

Çukurova Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen "Yetişkinlerin Dijital Okuryazarlığı için Kuşaklararası Çok Yönlü Strateji" (GEMS) projesi kapsamında İspanya, Portekiz Yunanistan ülkelerinden katılan proje ortakları Çukurova Kaymakamı Mustafa Kaya ile birlikte projeyi birlikte değerlendirdiler.

GEMS projesi başlangıç toplantısı Adana ‘da Çukurova Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı. Avrupa Birliği Erasmus+ Programı tarafından finanse edilen GEMS projesi kapsamında, yetişkinlerin dijital iletişim cihazlarıyla başa çıkma konusundaki yetkinliklerini artırma, yaşlılar ve genç yetişkinler için çapraz stratejileri teşvik eden nesiller arası ilişkiye dayalı bir öğrenmeyi geliştirme gibi konularda çalışmaların yapıldığı bildirildi.

Projenin hedefleri hakkında şu bilgiler verildi:

“Proje ile yetişkinlerin dijital iletişim cihazlarıyla başa çıkma konusundaki yetkinliklerini artırma, yaşlılar ve genç yetişkinler için çapraz stratejileri teşvik eden, nesiller arası ilişkiye dayalı bir öğrenmeyi geliştirme, yetişkinlerin dijital becerileriyle başa çıkmak için yetişkinlerin ve yetişkin eğitimi sağlayıcılarının yetkinliklerinden yararlanma, bu alandaki hareket alanlarını, imkânlarını ve stratejilerini genişletmenin amaçlanıyor.”

Toplantıda, doğrudan hedef gruplarla ilgili olarak şunlar kaydedildi:

"30 yaş üstü ve yaşlılardan düşük okuryazar yetişkinler, özellikle düşük dijital okuryazarlığa sahip olanlar veya hiç dijital okuryazarlığı olmayanlar. Yetişkin öğrenciler, özellikle dijital araçlar, cihazlar ve sosyal medya dahil medya ile daha fazla zorluk yaşayanlar, yetişkinlere kıyasla daha yüksek dijital okuryazarlık seviyesine sahip olan gençler, yetişkinlerin uzmanlık alanlarından faydalanırken onların öğrenmelerini de destekleyebilirler.“

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ