"Çocuklarımızı hiç kimse cinsel obje olarak göremez"

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Mersin Akdeniz İlçe Milli EĞitim Müdürü Adem Şimşek´in 23 Nisan gösterisinde 3.sınıf Kız çocuklarının kıyafetlerini uygun bulmadığı için gösterilerini yarıda kesmesine tepki verdi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu ve tepkisini gösterdi:

"Aylarca hazırlandıkları gösterileri Milli eğitim müdürü tarafından "çocukların kıyafeti eğitim ortamına uygun değil.Bu yaşta çocuklar bu kıyafetleri giymemeli." denilerek yarıda kesildi ve ağlayan çocuklar sahneden indirildi. Çocuk bayramında bile ülkemizin hali bu ne yazık ki...

Eğitimdeki gerici kuşatmanın ne aşamaya geldiğinin ve hangi makam düzeyine ulaşıldığının çok net ve çarpıcı örneği. 3. Sınıf öğrencisinin elbisesini müstehcen görebilecek bir zihniyet o ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü yapmaktadır.

23 Nisan kutlamalarında öğretmenler, sergilenecek gösteriye uygun, çocuğun da heves duyacağı kıyafetler seçilmektedir. Hiçbir normal insanın aklına 3. Sınıf düzeyi için müstehcenlik fikri gelmez. Çok sarsıcı ve gerici bir müdahale ve maalesef çocuklarımız bu zihniyete teslim edilmiş durumdadır.

Çocuklar milli bayramları bilmeli, tanımalı, kutlamalı ve eğlenmelidir. Adana Baro Başkanı Veli Küçük

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bu denli büyümesi kız çocukların güçsüzleştirilmesine, istismara açık hale gelmesine yol açmaktadır. Siyasi iktidarın görevde bulunduğu süreç içerisinde kız çocuklarının 9 yaşındaki kız çocuklarının, 12 yaşındaki erkek çocuklarının buluğ çağında olduklarını, evlenebileceklerini açıkladığı bir Diyanet Başkanlığı olduğu, cinsel istismarın, küçük yaşta çocuklara yönelik tecüvüz vakalarının arttığı güzel ülkemizde geldiğimiz durum içler acısıdır.

Kız çocuklarımız ne yazık ki 23 Nisan´da kendi adlarını taşılan bayramı bile kutlayamıyorlar. Bu pervasızlığı ortaya koyan ilçe milli eğitim müdürü hakkında derhal soruşturma açılmalı ve görevden alınmalıdır. Ülkemizin çağdaşlaşma yolunu hiçbir karanlık düşünce kapatamayacaktır."(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ