ÇOCUK MİLLETVEKİLİ NÜRVER,"YAŞASIN 23 NİSAN"

ÇOCUK MİLLETVEKİLİ NÜRVER,

TBMM GENEL KURULU ÇOCUK ÖZEL OTURUMU:TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu Hatay'dan gelen 5. sınıf öğrencisi Medine Karakışla'ya devretti.

 Karakışla, TBMM Genel Kurulu Çocuk Özel Oturumunda gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “Dünyada çocuklarına bayram hediye edilen ilk ve tek ülkenin çocuğu olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum.” İfadelerini kullandı. Başkan Karakışla’nın ardından kürsüye gelen çocuk Milletvekili Demir Nurver de bir konuşma gerçekleştirdi.

Çocuk Başkan Karakışla’nın ardından kürsüye gelen Çocuk Milletvekili Nurver de konuşmasında şunları kaydetti:

"Değerli büyüklerimiz, birlikte yaşadığımız tarihî, kültürel ve doğal varlıklarımıza biz büyüyünceye kadar iyi bakın. Çünkü onlar bizim size emanetlerimizdir.

Dünyadaki tüm çocukların savaşlardan uzak, barış içinde kardeşçe yaşamalarını arzu ediyorum. Barışı ve paylaşmayı bütün dünyaya öğretmeli ve sonra da adaletli bir dünya oluşturmak için herkesi çalışmaya davet etmeliyiz.

Devletimizin kurucusu, ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, Dünya’da barış’ sözünü tüm dünyaya öğretmek hepimizin görevidir.

Bizleri koruyan, bizler için doğru kararlar alan ve 103 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak bize güzel bir ülke bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve arkadaşlarına sonsuz bir sevgi, saygı ve minnet duyuyorum. O bizim kalbimizin en güzel yerinde duruyor.

Bugün bu kürsüden, barış dolu güzel bir gelecek için hep birlikte çalışacağımıza, tüm arkadaşlarım adına söz veriyor, hepinizi sevgiyle tekrar selamlıyorum.

Yaşasın 23 Nisan!”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ