CHP'li Tekin: ''Koronavirüs cezaevlerine yayılabilir!''

CHP

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, koronavirüs ile mücadelede kapsamında; cezaevlerinde ve geri gönderme merkezlerinde bulunan kişilerle yönelik alınan tedbirleri sordu.

 CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin sorusunda:

"Ülkemizdeki ilk resmi Koronavirüsvakası Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından açıklanmıştır. Öte yandan cezaevlerinde 300 bine yakın tutuklu bulunduğu bilgisi kamuoyunun malumudur.

 Buradan hareketle;

1.    12.03.2020 tarihi itibarı ile cezaevlerinde Koronavirüs ile ilgili tedbir ve/veya tedbirler alınmış mıdır?Alındı ise bu hususta yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler nelerdir?
2.    2015 – 2020 yılları arasında, yıllara ve hastalığa göre cezaevlerinde bulaşıcı hastalığa yakalanan mahkûmların sayısı kaçtır? Bahse konu hastalıklar nedeni ile yaşamını yitiren mahkûmların sayısı kaçtır?
3.    12.03.2020 tarihi itibarı ile geri gönderme merkezlerinde Koronavirüs ile ilgili tedbir ve/veya tedbirler alınmış mıdır? Alındı ise bu hususta yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler nelerdir?
4.    2015 – 2020 yılları arasında, yıllara ve hastalığa göre geri gönderme merkezlerinde bulaşıcı hastalığa yakalananların sayısı kaçtır? Bahse konu hastalıklar nedeni ile yaşamını yitirenlerin sayısı kaçtır?" dedi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ