CHP'Lİ PURÇU,"ROMAN VATANDAŞLARA KÖTÜ MUAMELE YAPILDI"     

CHP

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İstanbul'un Ataşehir ilçesindeki bir Roman düğünü sırasında polis ekiplerinin geldiğini, düğünü dağıttığını ve bir aileyi de karakola götürdüğünü ileri sürdü.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman vatandaşların, askerine, devletine ve bayrağına saygılı bir toplum olduğunu söyledi.

Purçu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'un Ataşehir ilçesindeki bir Roman düğünü sırasında polis ekiplerinin geldiğini, "düğünü dağıttığını" ileri sürdü.

Özcan Purçu, "Roman vatandaşlarımız gariban; düğün salonu tutacak durumları yok. Bu nedenle vatandaşlarımız düğünlerini yıllardır mahallelerde yapıyor. Mahalledeki düğüne polis gidiyor, 'Siz burada bu düğünü yapamazsınız, iptal edeceksiniz' diyor. Vatandaşlar karşı çıkıyor. Daha sonra polis düğünü dağıtıp, bir aileyi de karakola götürüyor." diye konuştu.

Roman vatandaşların karakolda "kötü muameleye maruz kaldıklarını" iddia eden Purçu, "Roman vatandaşlarımız askerine, devletine, bayrağına saygılı bir toplumdur. Polis teşkilatı şerefli bir kurumdur. Polis teşkilatını çok seviyoruz. Ancak bu tür görevliler teşkilata zarar veriyor." ifadelerini kullandı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ