CHP
VİDEOLU HABERLER 19.01.2021 09:15:00 1166 0

CHP'Lİ ÖZTRAK,"GÖREVDEN AYRILMASI GEREKEN KİŞİ ERDOĞAN"(görüntülü haber)

Erdoğan, çıkmış yeniden “Yüksek faiz sebep, yüksek enflasyon neticedir” diyor. Bir yandan da bankaları haşlıyor. Madem öyleydi… Damadın kellesini neden aldın? Şimdi de belli ki kellesini alma sırası, yeni ekonomi yönetimine gelmiş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"DAMADIN KELLESİNİ ALDI, SIRA YENİ EKONOMİ YÖNETİMİNDE"
Öztrak, "Her fırsatta “Ekonominin başında ben varım, ben” diye bağıran Erdoğan. Şimdi aynı Erdoğan, çıkmış yeniden “Yüksek faiz sebep, yüksek enflasyon neticedir” diyor. Bir yandan da bankaları haşlıyor. Madem öyleydi… Damadın kellesini neden aldın? Şimdi de belli ki kellesini alma sırası, yeni ekonomi yönetimine gelmiş" dedi.
GÖREVDEN AYRILMASI GEREKEN KİŞİ ERDOĞAN
Öztrak şunları kaydetti:
"Çok açık söylüyoruz. Ekonominin rahatlaması için, görevden ayrılması gereken kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Milletimiz sandıkta bunu yapacaktır. Milletimiz bu kifayetsiz yönetime, sandıkta notunu vermek, evlerine göndermek için artık gün saymaktadır. Mazlumların ahı pahasına, sadece kendilerine ve yandaşlarına hayrı dokunan, bu ucube tek adam vesayet rejimi ilk sandıkta bitecektir. Milletimizin teveccühüyle, Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizi aydınlığa çıkarmaya hazırdır. Biz hazırız. Dostlarımız hazır. Milletimiz hazır."
Öztrak'a sorular ve yanıtları ise şöyle:
Soru- TBMM Başkanı Mustafa Şentop bir televizyon kanalına verdiği röportajda bu sistem ile parlamenter sistemdeki Cumhurbaşkanı kavramlarının sadece adaş olduğunu, Cumhurbaşkanının tarafsız olmadığını söyledi. “Cumhurbaşkanı bir siyasi parti üyesiyse bir siyasi partinin Genel Başkanıysa, yetkilisiyse şüphesiz taraflı birisidir” dedi. Siz bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Faik ÖZTRAK- Tabi bu açıklama aslında, Cumhurbaşkanının artık cumhurun başkanı olmadığını açık seçik ortaya koyan bir açıklama. Cumhurbaşkanlığı makamı artık vatandaşların tamamını kucaklamıyor. Oysa bugün ülkemizin ihtiyacı tüm vatandaşlarımızı kucaklayacak gerçekten tarafsız olacak bir Cumhurbaşkanı. Aslında bugün ülkemizin içine düştüğü devlet krizinin en önemli unsuru, en önemli sebebi bu… Ve yaşadığımız buhranın da en önemli gerekçelerinden biri bu. Cumhurbaşkanının tarafsız olmamasının yarattığı sakıncalar bu ülkede 70 küsur yıl önce anlaşılmıştı. Bu ucube sisteme geçmek tarihin akışını değiştirmeye çalışmaktır. Bu ucube sistemle kimse tarihin akışını değiştiremez. Ama bir şey olur. Milletimizin cebi boşalır. Hukuk devleti olmadığı için, demokrasi yıprandığı için, milletin can ve mal güvenliği kalmadığı için aş olmaz, iş olmaz, yatırım olmaz, milletin cebi boşalır. Er ya da geç akıl ve sağduyunun galip geleceğine parti olarak inanıyoruz.
Soru- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bir gazeteye verdiği röportajında “Eğer bu kaset operasyonu yapılmamış olsaydı Sayın Baykal CHP’deki görevini bırakmayacaktı. FETÖ böyle bir değişiklik istemiş midir? Öyle görünüyor ki evet. Siyasi bir dizayn çabası olduğu görünüyor” ifadelerini kullandı. Sizin buna ilişkin değerlendirmeniz nasıl olacak?
Faik ÖZTRAK- Tabi bu o gün FETÖ’yle beraber yol yürüyenlerin bugün böyle bir değerlendirme yapması aslında son derece ayıptır. İnsanların özel hayatını “Ne özeli, genel genel…” diyerek meydanlarda kullananların da kim olduğunu milletimiz gayet iyi bilmekte ve hatırlamaktadır. O gün bunları söyleyenlerin şimdi timsah gözyaşları dökmesi hiç samimi değildir. Yani şimdi siyasi dizayn operasyonundan bahseden Sayın Numan Kurtulmuş’a biz de şunu sorsak, “Siz kendi partinizi bırakıp AK Partiye gittiniz bu da bir FETÖ projesiydi?” desek, şimdi bu doğru olur mu? Yapılan şey çok ayıptır, artık bu noktalara gelindiyse bu çaresizliğin ifadesidir başka hiçbir şey değildir. Kimin ne yaptığını bu millet gördü, bu millet gayet iyi hatırlıyor.
Soru- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 2021 Haziran’da erken seçim beklediğini açıkladı. Millet ittifakının bir üyesi olarak CHP’nin bu açıklamaya ilişkin değerlendirmesi nedir?
Faik ÖZTRAK- Sayın Akşener’in tespiti bizimde tespitimizdir. Şahsım rejimi ülkeyi yönetme kabiliyetini kaybetmiştir. Geçen her gün milletin sırtındaki yük daha da ağırlaşmaktadır. Bir an önce seçime gidilmesi ihtiyacı ortadadır. En kısa sürede seçim olacakmış gibi hepimiz hazırlanmaktayız.
Soru- Parti yönetimine eleştirilerini sıralayan bir mektup yazan iki CHP milletvekilinin mektupları Genel Merkeze ulaştı mı? Bir yanıt verilecek mi? Muharrem İnce’nin kuracağı partiye geçecekleri iddiası da var. Sizin bu konulara ilişkin değerlendirmeniz nedir?
Faik ÖZTRAK- Genel Merkezimizin milletvekilleriyle mektuplaşarak haberleşme gibi bir geleneği yok... Arkadaşlarımızın sorunları hangi zeminlerde Genel Merkezde, hangi zeminlerde diğer milletvekili arkadaşlarla, grup başkanvekilleriyle paylaşacakları belli. Milletvekillerimizin Genel Başkanımızla randevu alarak görüşmelerinin önünde de herhangi bir engel yok. O nedenle sorunuzun son kısmıyla ilgili olarak da şunu açık açık ifade edeyim. Rahmetli Demirel’in dediği gibi bugün doğmamış çocuğa don biçmenin hiçbir anlamı yok.
Soru- AK Partili Bülent Turan Erdoğan’ın seçim ittifakı turları için “Yüzde 50+1’lik sistemde oy almak için mecburen atılan adımlar” dedi. MHP lideri Bahçeli’nin de seçim barajının makul seviyeye inmesi gerektiği yönünde açıklamaları oldu. Sizin bu açıklamalara ilişkin değerlendirmeniz nedir?
Faik ÖZTRAK- Yani yüzde 50+1’i tutturmak için adımlar atılmaya başlandıysa seçimin eli kulağında demektir. Diğer taraftan hükümetin ve ortağının koltuklarını koruyabilmek için Siyasi Partiler Kanunu kapsamında seçim sistemiyle oynamaya başlamaları da korkunun dağları beklediğini göstermektedir. Tekrarlıyorum, ne yaparlarsa yapsınlar millet bunların ne yaptığını gördü, notlarını verdi, en kısa sürede önüne gelecek sandıkla birlikte bunları evlerine yollayacak.
Soru- Cumhurbaşkanı DEİK toplantısında, “Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, bize 18 yıldır güvendiler ve netice ortada. Bundan sonraki süreçte de bize güvensinler” dedi. Sizin bu neticeye ilişkin yorumunuz nasıl olacak?
Faik ÖZTRAK- Biraz önce neticeye ilişkin yorumumu söyledim. Türkiye’nin bırakın 2023, Cumhuriyetin 100. yıl hedeflerini, bu hükümetin elinde ne hale düştüğü açıkça ortada. Ama sadece şunu hatırlayalım, 2013 yılında bu ülkenin milli geliri 1 trilyon dolara yaklaşmıştı. Bu yıl 700 milyar dolar civarında olacak. Bu iktidar bu ülkeye tam 300 milyar dolara mal oldu. Dolayısıyla milletimizin de, ihracatçılarında bunu gayet iyi takdir ettiklerini düşünüyorum."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Dr. Şevkin; "Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!"

Gürer: “Kiraz üreticilerine acil destek şart” (Görüntülü)

Ayhan Barut, "Balcalı Hastanesi Yaşatılsın" (GÖRÜNTÜLÜ)

Ayhan Barut, ayçiçeği tarlasından seslenip üreticilerin sorunlarına çare istedi (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “Emeklinin hakkını bir an önce verin”(Görüntülü Haber)

CHP'li Şevkin; “Milyonlarca emekli yine unutuldu, yine aldatıldı”(Görüntülü Haber)

Ayhan Barut'tan 'Zamlar geri çekilsin' çağrısı (GÖRÜNTÜLÜ)

Ukraynalı Delegeden Rus Delegeye Yumruk(VİDEOLU HABER)

“Pazarda en büyük banknot 200 Lira ile 2 poşet dolmuyor”(Görüntülü)

Ayhan Barut kasap esnafının feryadına kulak verdi (GÖRÜNTÜLÜ)

İKİNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ, TABELADAKİ “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI” YAZISINI OKUYAMADI

Gürer: “Çiftçi ceza ile değil, destekle ayakta kalır”(Görüntülü)

Gürer: “Türkiye’yi tarımda yeniden ayağa kaldıracağız” (Görüntülü)

CHP Niğde’de seçim startını verdi

Ayhan Barut'tan Meclis'te enflasyon tepkisi (GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI)

CHP'li Şevkin; “Bolca limon var ama sitrik asitli limon suyu tüketiyoruz”(Görüntülü)

CHP'li Barut; "Asgari ücrete eşitleyin, intibak düzenlemesini yapın"(gÖRÜNTÜLÜ)

CHP'li Gürer:“Tüm emeklilere seyyanen 2000 lira zam yapılmalıdır”(Görüntülü)

CHP'Lİ SÜMER; "ADANA’DA DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOK KONTEYNER AZ" (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “AKP zihniyeti tarımın canına okudu” (Görüntülü)

CHP’Lİ TANAL, MECLİS’TE İKTİDARA KDK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ (GÖRÜNTÜLÜ)

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli