VİDEOLU HABERLER 23.02.2021 10:59:00 1458 0

"Kanayan yaraya çare bulun artık"(GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, pandeminin vurduğu, iktidarın destek vermediği çiftçilerle buluşup tarla ve bahçeleri gezdi.

Semt pazarlarında da incelemelerde bulunup yurttaşlarla görüşen Ayhan Barut, "Bahçede 3 liraya satılan portakal en ucuz olması gereken semt pazarlarında bile 5-6 liraya satılıyor. Patlıcandan bibere her üründe aynı tablo yaşanıyor. Çiftçi fahiş oranda artan üretim maliyetlerine rağmen ürününü satıp para kazanamıyor ancak tüketici de pazar ve marketlerde çiftçinin ucuza sattığı ürünü çok pahalıya alıyor. Salgınla birlikte derinleşen bu ekonomik kriz ortamında üretici ve tüketicinin yüzünü güldürmeyen, herkese zarar veren bu düzen değişmeli" dedi.

"BİR DOKUNDU, BİN AH İŞİTTİ"

Ekonomik krizin salgınla birlikte derinleşen etkilerini, çiftçinin fahiş oranda artan üretim maliyetlerine karşın para etmeyen ürünlerini yerinde görüp inceleyen CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, üreticinin ve tüketicinin yüzünün gülmediği yaman çelişkiye çare bulunmasını istedi. İlk olarak Karataş Ovası'ndaki tarımsal üretim yapılan ekili ve dikili alanları gezen Ayhan Barut, başta narenciye bahçeleri olmak üzere özellikle biber ve patlıcan üretimi yapılan seralarda incelemelerde bulundu. Gittiği bölgedeki üretici köylüler ve çiftçilerle görüşen Ayhan Barut, adeta 'bir dokundu, bin ah işitti.' Gübreden tohuma, mazottan zirai ilaca kadar çiftçilerin tüm üretim maliyetlerindeki fahiş artışlara üreticilerin anlatımıyla yerinde tanıklık eden Barut, "Çiftçimiz binbir emekle alınteriyle üretiyor ama ürünleri maliyetlerin altındaki fiyata satmak zorunda kalıyor. Gıda fiyatlarındaki fahiş artışın önlenmesinin yolu, tarıma ve üreticiye destek vermekten geçiyor" diye konuştu.

"KANAYAN YARAYA ÇARE BULUN"

Ekili ve dikili tarım alanlarında üreticilerle görüşüp incelemeler yapan Ayhan Barut, daha sonrasında ise kent merkezindeki semt pazarlarına giderek ürün fiyatlarına baktı, pazarcı esnafı ve alışveriş yapan yurttaşlarla buluştu. Pazarcı esnafı ve yurttaşların sorunlarını dinleyip yaşadıkları drama tanıklık eden Barut, şunları kaydetti:
"Bahçede 3 liraya satılan portakal en ucuz olması gereken semt pazarlarında bile 5-6 liraya satılıyor. Patlıcandan bibere her üründe aynı tablo yaşanıyor. Serada üreticinin elinden 3.5-4 liraya alınan kemer patlıcan semt pazarında bile 7-8 liraya satılıyor. Bu yaman bir çelişki. İktidarı bu konuda göreve çağırıyoruz. Çiftçi fahiş oranda artan üretim maliyetlerine rağmen ürününü satıp para kazanamıyor ancak tüketici de pazar ve marketlerde çiftçinin ucuza sattığı ürünü çok pahalıya alıyor. Salgınla birlikte derinleşen bu ekonomik kriz ortamında üretici ve tüketicinin yüzünü güldürmeyen, herkese zarar veren bu düzen değişmeli. Tarımda üretene ve üretime destek olun, tüketene yardım edin. Tarımsal üretim planlaması yapın. Geçen sene  fiyatı yükseldiği için depolara baskın yapılan patates, suçlu ilan edilen patates üreticilerinin durumunu görün. Bugün pazarda 1 liraya patates satılıyorsa çiftçi bunu ancak 40 kuruşa elinden çıkarıyordur. Bu çiftçimize reva mı? Bu kanayan yaraya çare bulun artık."(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Dr. Şevkin; "Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!"

Gürer: “Kiraz üreticilerine acil destek şart” (Görüntülü)

Ayhan Barut, "Balcalı Hastanesi Yaşatılsın" (GÖRÜNTÜLÜ)

Ayhan Barut, ayçiçeği tarlasından seslenip üreticilerin sorunlarına çare istedi (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “Emeklinin hakkını bir an önce verin”(Görüntülü Haber)

CHP'li Şevkin; “Milyonlarca emekli yine unutuldu, yine aldatıldı”(Görüntülü Haber)

Ayhan Barut'tan 'Zamlar geri çekilsin' çağrısı (GÖRÜNTÜLÜ)

Ukraynalı Delegeden Rus Delegeye Yumruk(VİDEOLU HABER)

“Pazarda en büyük banknot 200 Lira ile 2 poşet dolmuyor”(Görüntülü)

Ayhan Barut kasap esnafının feryadına kulak verdi (GÖRÜNTÜLÜ)

İKİNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ, TABELADAKİ “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI” YAZISINI OKUYAMADI

Gürer: “Çiftçi ceza ile değil, destekle ayakta kalır”(Görüntülü)

Gürer: “Türkiye’yi tarımda yeniden ayağa kaldıracağız” (Görüntülü)

CHP Niğde’de seçim startını verdi

Ayhan Barut'tan Meclis'te enflasyon tepkisi (GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI)

CHP'li Şevkin; “Bolca limon var ama sitrik asitli limon suyu tüketiyoruz”(Görüntülü)

CHP'li Barut; "Asgari ücrete eşitleyin, intibak düzenlemesini yapın"(gÖRÜNTÜLÜ)

CHP'li Gürer:“Tüm emeklilere seyyanen 2000 lira zam yapılmalıdır”(Görüntülü)

CHP'Lİ SÜMER; "ADANA’DA DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOK KONTEYNER AZ" (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “AKP zihniyeti tarımın canına okudu” (Görüntülü)

CHP’Lİ TANAL, MECLİS’TE İKTİDARA KDK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ (GÖRÜNTÜLÜ)

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli