CHP’li Ayhan Barut, “Yeni Adana Gazetesi’ni kutluyorum”

CHP’li Ayhan Barut, “Yeni Adana Gazetesi’ni kutluyorum”

Barut, “Ülkemizin yayınını sürdürmekte olan en eski gazetesi Yeni Adana'nın, sonsuza dek Atatürkçü çizgisiyle gerçek gazeteciliğin merkezi olmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Yeni Adana Gazetesi’nin 104'üncü kuruluş yıldönümünü büyük bir coşku, heyecan ve mutlulukla kutluyorum” dedi.

Barut, gazetemizin İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüreğir’e gönderdiği mesajda şunları ifade etti:

“Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın örgütleyicisi, tam bağımsız bir Türkiye fikrinin kararlı savunucusu, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçisi Yeni Adana Gazetesi'nin 104'üncü kuruluş yıldönümünü büyük bir coşku, heyecan ve mutlulukla kutluyorum.

"Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir" diyen Ulu Önder Atatürk'ün izinden giden bizler, Yeni Adana Gazetesi ile aynı fikri platformda yer almaktan büyük gurur duyuyoruz.

Güzel Adana'nın işgalden kurtuluşunun 100'üncü yılını kutladığımız bu dönemde, ulusal bağımsızlığımız için Yeni Adana Gazetesi'nin üstlendiği misyon ve oynadığı rolün gelecek kuşaklara ışık tutacağının bilincindeyiz. Aynı yolun yolcusu olarak aynı amaç uğruna mücadele edenlerin dayanışma ruhuyla kuşkusuz bütün engelleri aşacağını biliyoruz.

Bu bağlamda, ülkemizin yayınını sürdürmekte olan en eski gazetesi Yeni Adana'nın, sonsuza dek Atatürkçü çizgisiyle gerçek gazeteciliğin merkezi olmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Yeni Adana Gazetesi'nin bugünlere gelmesinde ve kararlı duruşunu sürdürmesinde emeği geçenleri kutluyor, yaşamını yitiren değerli büyüklerimizi de şükranla anıyorum. “

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ