CHP'Lİ ALTAY'DAN ÜÇLÜ METİN ELEŞTİRİSİ: "SÜREKLİ ÇARK EDEN DIŞ POLİTİKA"  

CHP

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politikaya ilişkin bazı söylemlerini sıralayan Altay, "Sürekli efelenip çark eden Erdoğan ile karşı karşıyayız."

 CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında,Bir gazetecinin sorusunu da yanıtlayarak İspanya'nın başkenti Madrid'de imzalanan üçlü muhtıraya ilişkin, ülkelerin dış politikalarında dikkatli bir dil kullanılması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politikaya ilişkin bazı söylemlerini sıralayan Altay, "Sürekli efelenip çark eden Erdoğan ile karşı karşıyayız." ifadesini kullandı.

Mutabakat metnini okuduğunu, metnin belli kararlılıkları vurguladığını anlatan Altay, "Şunu hissettim; Biden ile görüşme öncesi ya Biden'a jest yaptı ya da Biden ile görüşmeyi sağlayabilmek için çark etti" görüşünü öne sürdü.

CHP'li Altay, NATO'nun teröre karşı ortak duruş sergilemesini memnuniyet verici bulduklarını da belirterek, "Bizim dış politikadaki kırmızı çizgimiz, Türkiye'nin itibarı ve onurudur. Teröre destek veren ülkelere karşı tavırlı, refleksli olunması yerindedir ama sonra 'muğlak' nitelenebilecek bir mutabakatla da çark etmemek lazım" diye konuştu.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ