CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZKOÇ: “TÜRK MİLLETİ MASKE BULAMIYOR, AKP YURTDIŞINA MASKE HEDİYE EDİYOR”
SİYASET 16.04.2020 13:15:00 714 0

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZKOÇ: “TÜRK MİLLETİ MASKE BULAMIYOR, AKP YURTDIŞINA MASKE HEDİYE EDİYOR”

“İktidar her alanda şov yapıyor. Millet maske bulamıyor, Dışişleri Bakanı da bunu itiraf ediyor. Bizim ihtiyacımız varken, 34 ülkeye sağlık malzemesi gönderiliyor. "

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, vatandaşların maskeye ulaşma konusunda ciddi bir sorun yaşadığını vurgulayarak, “İktidar her alanda şov yapıyor. Millet maske bulamıyor, Dışişleri Bakanı da bunu itiraf ediyor. Bizim ihtiyacımız varken, 34 ülkeye sağlık malzemesi gönderiliyor. Eve lazım olan camiye haramdır. Madem ihtiyacınız var, siz neden bunu milletimizin ihtiyacı varken başka ülkelere gönderiyorsunuz? Milletin hiçbir derdine çözüm bulamadınız, bari bir maske dağıtımı becerin” diye konuştu.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İnfaz düzenlemesiyle ilgili yasayı, Anayasa Mahkemesine götüreceklerini ifade eden Özkoç, "Anayasa Mahkemesine başvurmamızın temel nedeni; infaz yasasının bizim öngördüğümüz adalet, eşitlik koşullarını, toplumsal açıdan kavrayıcı koşulları içermemiş olmasıdır. Anayasa Mahkemesinin sağlıklı karar alabilmesi için Meclis tutanaklarına bakması gerekir. Bunun için Meclis tutanaklarını da göndereceğiz.  Anayasa Mahkemesinin, burada konuşulanlara baktıktan sonra bu infaz yasasındaki rezaleti bir hakkaniyet, adalet ölçüsü içerisinde değerlendirmesi gerekir" diye konuştu. Özkoç, şunları söyledi:
“Adamı gasp edeni, yaralayanı dışarı çıkarıyorsunuz, elinde kalem olanı içeride tutuyorsunuz. Topluma karşı olan suçları affediyorsunuz ama iktidara karşı olan suçu affetmiyorsunuz. Bu nedenle düzenlemeye karşı çıktık. Ayrıca bu terör tanımıyla herkes suçlu. Siz suçlusunuz, siyasetçi, konuşan insan, akademisyen suçlu. 'Bu toplumun esas dinamikleri, gazetecilerdir, akademisyenlerdir, konuşanlardır, yazarlardır, çizerlerdir, sivil toplum örgütleridir, meslek odalarıdır yani demokrasiyi ayakta tutan ögeler bunlardır' diyoruz. Onları, cezaevinde tutup da onların tam karşısında olan, toplumun vicdanını kanatacak şekilde suç işlemiş olanları dışarı çıkarmayı eğer uygun görüyorsanız, bu adaletli bir yasa değildir.”
ŞOV VAR MASKE YOK
Koronavirüs vakalarının ve ölümlerin her gün arttığını ifade eden Özkoç, Türkiye'de vaka sayısının, anlatılanın ve açıklananın çok üstünde olduğunu savundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun "Kendimizin tıbbi ekipman ihtiyacı olmasına rağmen İngiltere, İtalya ve İspanya gibi önemli müttefiklerimizin de aralarında bulunduğu 34 ülkeye yardım elimizi uzattık" dediğini belirten Özkoç, "Madem ihtiyacınız var, siz neden bunu milletimizin ihtiyacı varken başka ülkelere gönderiyorsunuz? Amerika ve Fransa evdeki vatandaşlarına gerekli yardımları yapıyor, paraları ödüyor, nakit yardımlarında bulunuyor. Türkiye'dekiler şov yapıyorlar. Bugün insanlarımız maske bulamıyor. PTT dağıtacak dendi, olmadı. Eczanelerden alınacak dendi olmadı. Nereden ve nasıl verecekseniz verin millete maskeleri. Milletin hiçbir derdine çare olamadınız bari maske dağıtmayı becerin" ifadelerini kullandı.
BERAT ALBAYRAK KOMEDYENLERİ ARATMIYOR
Özkoç, “Albayrak açıklıyor ‘en başarılı ekonomiyi biz yürütüyoruz’ diye. Bunlar komedyen olsaydı Cem Yılmaz işsiz kalırdı. Her gün bir açıklama yapıyorlar. Yaptıkları açıklamalar akıllara zarar. Türkiye müthiş bir ekonomi yürütüyor ayırdığı para 100 milyar TL, peki ABD ne kadar ayırmış? Onları örnek verdiği için söylüyorum. 2 trilyon dolar, Fransa 45 milyar avro ayırmış. ABD ve Fransa evdeki vatandaşlarına gerekli yardımları yapıyor, paraları ödüyor. Türkiye’dekiler ne yapıyor? Türkiye’dekiler şov yapıyorlar. Bize lazım olanı İngiltere’ye, 34 ülkeye gönderdik diyor. Albayrak çıkıyor en iyi ekonomiyi biz yönettik diyor. Ne yaptınız, hangi derde deva oldunuz. Çankırı da AKP’li belediye başkanı dert yanan vatandaşı bıçakla tehdit ediyor. Ülke yönetilmiyor, savruluyor” dedi.
İHALEDE SAAT YOK
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta kiraladığı arsa ile ihale belgesini de kamuoyuyla paylaşan Engin Özkoç, “İletişim Başkanı, vakıflardan kendi evinin yanındaki araziyi kiralıyor ve sonra yasak olmasına üzerine bazı yapılar yerleştiriyor. Bunlar haber yapılınca terör soruşturması açılıyor. Bunun terörle ne ilgisi var. Ayrıca soruyorum İletişim Başkanı’nın aldığı ihale ile ilgili ilanda neden saat yok? Niye yok? Çünkü başkasının girmesi istenmiyor. Tek başına ihaleye girsin ve alsın diye böyle bir yola başvuruluyor. Koronavirüs ile mücadele günlerinde millet can derdinde, bunlar ihale peşinde, evlerini güzelleştirme derdinde diye konuştu.
ÜCRETSİZ İZİN ÜCRETİ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE OLMALI
TBMM’ye sunulan torba teklife de değinen Özkoç, “Bu teklifte eksik yönler var. İşten çıkarma fesih yasağı Covid 19 virüs salgını dönemi boyunca istisnasız uygulanmalıdır. Fesih yasağı döneminde ücretsiz izin yerine kısa çalışma ödeneği uygulaması getirilmelidir. Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik sigortasından yararlanmanın ön koşulları kaldırılmalıdır. Ayrıca ücretsiz izine ayrılanlar için 1170 TL öngörülüyor. Bu ücretle geçinilir mi? İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 1170 TL ile sen geçinebilir misin? Ayrıca belediyelerle ilgili de bazı düzenlemeler var.  Belediyeler elbette ki vatandaşımıza nefes aldırsınlar ama iktidar ve belediye, birlikte halka hizmet etmek zorundadır. Siz, halka hizmet etmek isteyen ve yardım dağıtmak isteyen belediye başkanının elini kolunu bağlıyorsunuz ama kendiniz halka bıçak çekiyorsunuz. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız, sahra hastanesini, Amerika'daki, İngiltere'deki, Kanada'daki örnekleri gibi açıyor ve gerektiği şekilde kullanabilmeniz için hizmete açar hale getiriyor ama siz onu eleştirmekten geri kalmıyorsunuz. Bizi eleştireceğinize maske dağıtın” dedi.
ZORLA BAĞIŞ GASPTIR
"Kamu çalışanlarından zorla bağış alındığı" iddiasına ilişkin ise Özkoç, "Gönüllü olarak verme esası ortadan kaldırılmıştır. Aba altından sopa gösterilerek, bir bakıma bir tehdit unsuru taşıyan bir davranış tarzı sergileyerek, bağış kampanyasını gerçekleştirmeye çalışmışlardır. Oysaki çok şeffaf bir şekilde belediyelerimiz yardım kampanyası düzenlemeye kalkınca, kendi yaptıkları rezillikler ortaya çıkar diye bunu engellemeye çalışmışlardır. Bu, gasptır." dedi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı