ÇGC,‘30 Ağustos sönmeyen bağımsızlık meşalesidir’

ÇGC,‘30 Ağustos sönmeyen bağımsızlık meşalesidir’

ÇGC Başkanı Esendemir, vatanın birliği ve bölünmez bütünlüğü için dün olduğu gibi bugün de sınır taşlarında kale gibi azimle duran Mehmetçiklerin zafer sevincimizin en büyük teminatı olduğunu vurguladı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ‘Bağımsızlık ve Özgürlük Benim Karakterimdir’ diyen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük taarruz kararıyla 98 yıl önce yaktığı bağımsızlık meşalesinin hâlâ yandığını belirterek, hiçbir gücün bu meşaleyi söndüremeyeceğini vurguladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Esendemir, tarihin dönüm noktalarından biri olan bu önemli günün, Türk Milletinin, bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterilen fedakarlığın simgesi haline geldiğini dile getirdi.

ÇGC Başkanı Esendemir şunları kaydetti; “Aradan geçen 98 yıla rağmen doğusundan batısına güneyinden kuzeyine kadar Türkiye’nin dört bir köşesinde 30 Ağustos heyecanının ve ruhunun artarak devam etmesini görmek en büyük kıvancımızdır. 30 Ağustos, bağımsızlığın Türk halkı için ne kadar değerli ve vazgeçilmez olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Vatanın birliği ve bölünmez bütünlüğü için dün olduğu gibi bugün de sınır taşlarında kale gibi azimle duran Mehmetçiklerimiz zafer sevincimizin en büyük teminatıdır. Bu yönüyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor; 30 Ağustos Zafer Bayramınızı yürekten kutluyorum.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ