ÇDSO Adana’nın Kurtuluşunu coşkuyla kutluyor

ÇDSO Adana’nın Kurtuluşunu coşkuyla kutluyor

- Konseri, Ç.Ü. Devlet Konservatuarı’nda Doçent olarak görevini sürdüren Azeri orkestra şefi Valid Ağayev yönetirken, 1993 doğumlu İspanyol saksafoncu Manu Brazo bu haftanın solisti olarak yer alacak.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümünü, hafızalarda uzun süre yer edecek bir konserle kutlamaya hazırlanıyor. Bu özel konseri, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Doçent olarak görevini sürdüren Azeri orkestra şefi Valid Ağayev yönetecek.

Uluslararası birçok başarılara imza atmış, 1993 doğumlu İspanyol saksafoncu Manu Brazo bu haftanın solisti olarak yer alacak.

 Programın ilk yarısında Saınt-Saens’in “Dance Macabre”, F.Borne’nun “Carmen Fantasy” ve D.Mılhoud’un “Scaramouch” adlı eserleri sanat tutkunları için yorumlanacak.

Programın ikinci yarısında W.A.Mozart’ın “Figaro’nun Düğünü Üvertürü” ve P.I.Çaykovski’nin “Romeo ve Juliet” eserleri seslendirilecek.   

Konser, 06 Ocak Cuma akşamı saat: 20.00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

ÇDSO:

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası 1988 yılında kurulmuştur.17 kişilik küçük bir kadroyla çalışmalarına başlayan ÇDSO,Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 5 ocak 1992 tarihinde ilk konserini vermiştir. Daha sonra sanatçı sayısı 58 kişiye ulaşan orkestra, konserlerini gerçekleştirmektedir. Bugün dışardan ek takviyeler ile 70 ‘e ulaşan sanatçısıyla topluma klasik müzik sevgisi aşılayan ÇDSO, enerjisini salonların dışına taşıyarak, köylerde, cezaevlerinde, hatta göçebe çadırlarında klasik müzik konserleri 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ