Çavuşoğlu, “Kahire’deki ateşkes çağrısı ölü doğmuştur”

Çavuşoğlu, “Kahire’deki ateşkes çağrısı ölü doğmuştur”

Hafter’in Moskova’da ve Berlin’de ateşkes anlaşmalarına imza atmaktan kaçındığını anlatan Çavuşoğlu, “ Hafter sahada kaybetmeye başlayınca ‘Ateşkes ilan edilsin’ diyorlar"dedi.

Hafter'in Kahire’de Mısır lideri Sisi ile birlikte ateşkes çağrısını değerlendiren Çavuşoğlu, “Kahire’deki ateşkes çağrısı ölü doğmuştur” diye konuştu.

Hafter’in Moskova’da ve Berlin’de ateşkes anlaşmalarına imza atmaktan kaçındığını anlatan Çavuşoğlu, “Son zamanlarda Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin sahada elde ettiği zaferlerden sonra, Hafter sahada kaybetmeye başlayınca ‘Ateşkes ilan edilsin’ diyorlar. Bu inandırıcı da değildir, samimi de değildir. Kahire’deki ateşkes çabası ölü doğmuştur. Bir ateşkes imzalanacaksa herkesin bir araya geldiği, Moskova gibi, Berlin gibi platformlarda hep birlikte yapılmalıydı. İki tarafın da kabul ettiği ateşkes kalıcı olur. Ama Hafter hiçbir zaman buna yaklaşmadı. Kahire’de Ulusal Mutabakat Hükümeti yok, diğer ülkeler yok. Hafter’i kurtarmaya yönelik ateşkes çağrısı bize samimi ve inandırıcı gelmiyor” dedi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ