?ÇARPIK KENTLEŞME YEŞİL ALAN VE AĞAÇ KATLİAMINA DÖNÜŞÜYOR! ?

?ÇARPIK KENTLEŞME YEŞİL ALAN VE AĞAÇ KATLİAMINA DÖNÜŞÜYOR! ?

BARO BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK: ?YEREL YÖNETİMLER ÇEVRE VE YEŞİL ALAN KONUSUNDA DAHA HASSAS OLMALIDIR?

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik sorununa çözüm getirmesi amacıyla yapımına başlanan ?Devlet Bahçeli Köprüsü´ geçtiği güzergahta yüzlerce ağacın kesilmesine yol açıyor.

Adanalılar tarafından piknik, spor, gezi amacıyla kullanılan şehir içinde ender güzellikteki mekanlardan birisi olan Dilberler Sekisi mevkiinden geçen köprü inşaatı bu alanlardaki yüzlerce yetişmiş ağaçların kıyımına neden oldu.

Baraj çamlığı içeresinde ağaç kıyımlarının yapıldığı alanlar olduğunu bir sosyal paylaşım yorumu ile öğrenen, sonrasında olayı yerine giderek inceleme yapan Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Çevre ve Kentleşme Komisyonu Koordinatörü Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ümit Arif Özsoy, Çevre ve Kentleşme Komisyonu Başkanı Av. Umut Erdem ile birlikte yaşanan olaya tepki gösterdi.

/resimler/2017-8/13/1200090521212.jpg

Av. Küçük, yaptığı açıklamada, ?Yaşanan bu durum çarpık kentleşmenin bir sonucudur. Yerel yönetimler ve merkezi yönetim, ilgili meslek odaları ve bilim insanları ile ortak bir görüş oluşturmadan kamu projelerini yaşama geçirmemelidir. Bu nedenle yapılan her bir proje; trafik, ulaşım ve çevre gibi ek sorunları da beraberinde getirmektedir. Zaten son derece kısıtlı olan yeşil alan konusunda yerel yönetimlerin daha hassas davranması gerekir? dedi.

Adana Barosu Çevre ve Kentleşme Komisyonu Koordinatörü Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ümit Arif Özsoy ve Çevre ve Kentleşme Komisyonu Başkanı Av. Umut Erdem de, şu değerlendirmelerde bulundular. ?Projelerin yapılması esnasında uzun vadeli çevresel etkilerin titizlikle değerlendirilmesi gerekir, çevre sorunu en az trafik sorunu kadar önemlidir. Kenti ve çevreyi akılcı, bilimsel olarak planlamazsak, kentimiz yaşanılır bir yer olmaktan çıkacaktır? 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ