Büyükşehir´den Yumurtalık´a ay yıldızlı aydınlatma

Büyükşehir´den Yumurtalık´a ay yıldızlı aydınlatma

Yumurtalık Kız (Atlas) Kalesi´nde onarım ve aydınlatma çalışması yapıldı. Antik kalenin cephesine Türk Bayrağı´nın ay yıldız görseli yansıtıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı  Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürlüğü´nce, Adana´nın simgeleriyle, tarihi ve turistik değerlerinin aydınlatılması çalışmaları sürüyor. Daha önce Demirköprü ve Taşköprü gibi önemli noktalarda aydınlatma çalışması gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi, son olarak sahil ilçelerinden Yumurtalık´taki Antik Kız (Atlas) Kalesi´nde aydınlatma çalışması yaptı.

İlçenin tarihi değerlerinin tanıtımına ve bölge turizminin gelişimine katkı koymak amacıyla gerçekleştirilen aydınlatma ve onarım çalışmaları sonucu, Antik Kız Kalesi´nin gece görümünü son derece estetik hale geldi. Özel aydınlatma ürünleriyle kale cephesine Türk Bayrağı´nın ay yıldızlı görseli yansıtıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´nün talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen aydınlatma çalışmasında son teknoloji led ürünler kullanıldı. Böylece antik kalenin hem görsel açıdan cazip hale gelmesi, hem de enerji tasarrufu sağlandı. (VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ