BM Yetkilisinden Uluslararası İnsani Yardım Çağrısı

BM Yetkilisinden Uluslararası İnsani Yardım Çağrısı

BM'nin İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, depremin vurduğu Kahramanmaraş’ta bugün temaslarda bulunarak," “Derinden sarsıcı bir deneyim” dedi.

BM'nin İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, “Bugün Türkiye’de gördüklerim yıkıcıydı” diyerek, insani ihtiyaçların karşılanması için acil uluslararası yardım çağrısında bulundu.

BM yetkilisi sosyal medya hesabından, enkazların arasında yürürken ve çadır kentte depremzedeleri ziyaret ederken görüldüğü videoları ve fotoğrafları paylaştı.


“Derinden sarsıcı bir deneyim”

Griffiths bir enkazın önünden yayınladığı videoda yaptığı konuşmada ise, “Bu enkazı görmek ve bu enkazın içinde cesetlerin ve belki de hala hayatta olan insanların olduğunu düşünmek derinden sarsıcı bir deneyim” diye konuştu.

Halen hayatta olma ihtimali olanları kurtarma operasyonun devam etmesinin önemini vurgulayan Griffiths, 130'dan fazla ülkenin arama kurtarma ekiplerini, köpeklerini, uzmanlarını ve koordinasyon görevlilerini bölgeye gönderdiğini kaydetti.

İnsani yardım kuruluşlarına çağrı

BM yetkilisi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yakında arama ve kurtarma ekipleri yerlerini, önümüzdeki aylarda olağanüstü sayıda etkilenen insanla ilgilenecek olan insani yardım kuruluşlarına bırakacak. Bu nedenle hem Türkiye hem de Suriye için yardım çağrısında bulunacağız. Ve umuyorum ki, bu şehirlerde yaşayanları kurtarmak için yardım eden kuruluşlardan gördüğümüz acil yardım tepkisini insani ihtiyaçlar için de göreceğiz.”

Martin Griffiths sosyal medya hesabından gün içinde sahadaki incelemelerine ilişkin paylaşımlarda da bulundu.(Kaynak:VOA)

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ