Barut:"Vergide adalet sağlanmalı"

Barut:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, vergide adaletin sağlanması, yurttaş ve esnaf üzerindeki ağır vergi yükünün azaltılması dileğiyle Vergi Haftasını ve Muhasebeciler Gününü kutladı.

Barut, 28. Vergi Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, vergi vermenin bir yurttaşlık görevi olduğunu belirterek, yurttaşlardan toplanan vergilerin ülkenin gelişmesi ve toplumun refah düzeyinin artırılması noktasında çok önemli olduğuna işaret etti.  

Çağdaş, yaşanabilir bir Türkiye´nin yüksek yurttaşlık bilinciyle ödenen vergilerle ve bu vergilerin doğru kullanımıyla sağlanabileceğini kaydeden Barut, vergide adaletin önemine vurgu yaptı.

Kayıt dışı ekonominin yükünün vergisini düzenli ödeyen esnafın ve yurttaşların üzerinde olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığının altını çizen Barut, ağır vergi yükü nedeniyle esnafın ve halkın yaşadığı sorunların her geçen gün katlanarak arttığını söyledi.

Kayıt dışı ekonominin sonlandırılması ve vergide adaletin mutlaka sağlanması gerektiğinin altını çizen Barut, "Vergi sistemi, yurttaşlık görevini yapıp vergisini düzenli olarak ödeyenleri adeta cezalandıran bir yapı olmaktan çıkarılmalı" diyerek vergi çalışanlarının haftasını ve Dünya Muhasebeciler Gününü kutladı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ