BALBAY: ?CHP GENEL BAŞKANI OLSAM BAŞARISIZLIK KARŞISINDA O KOLTUKTA OTURMAZDIM?

BALBAY: ?CHP GENEL BAŞKANI OLSAM BAŞARISIZLIK KARŞISINDA O KOLTUKTA OTURMAZDIM?

CHP Milletvekili Mustafa Balbay CHP´nin 1 Kasım seçimlerinden elde ettiği sonucun nedenini sadece tepki oylarına talip olmasına ancak umut oylarını alamamasına bağladı

RS FM Radyosunda Yavuz Oğhan´ın sunduğu "Bidebunudinle´ programında 1 Kasım seçimleri konusunda değerlendirme yapan  CHP Milletvekili  Mustafa Balbay, "Siz eğer CHP´nin genel başkanı olsaydınız şu anda bu başarısızlık karşısında o koltukta oturmaya devam eder miydiniz" sorusuna "Etmezdim. Ben etmezdim" yanıtını verdi.

Bu sözlerle Kılıçdaroğlu´nun istifa etmesinin uygun olacağına işaret eden Balbay, CHP´nin 1 Kasım seçimlerinden elde ettiği sonucun nedenini sadece tepki oylarına talip olmasına ancak  umut oylarını alamamasına bağladı..

"Karşıda AKP varken oyumuzu CHP´ye vermeliyiz diyen bir kemik yapı var. Ama bunun yanında ülkeyi CHP yönetmeli diyen büyük bir seçmen kitlesi yok. İyi kadrolar var ama takım oyunu yaratmak lazım. Biz halka ´evet Türkiye´yi  CHP yönetir diyemedik. Tepki oylarını aldık umut oylarını alamadık. Bunu umuda çevirmek gerekiyor."
 ?UMUT VERECEK PROGRAM KURULTAY´DAN ÇIKAR?
İktidar için umut verecek bir programın kurultaydan çıkabileceğini söyleyen Balbay, şöyle konuştu:

"Ben şimdiden kurultayın 4 gün olmasını öneriyorum. İnsan emeği olduğu şeyi ayrıca benimser. Avrupa´daki sosyal demokrat partiler böyle yapar kurultayları. Geldikleri noktaya bakarlar, siyasetçilerini gözden geçirirler.  Türkiye gerçekten yeni bir dönüşümün eşiğinde. Buna biz aday olabiliriz. Ben CHP´nin en şanslı partilerden biri olduğunu görüyorum. Bu kurultayla biz iyi bir hazırlanma dönemi geçirebiliriz. Devamında da Cumhuriyet´in 100 yılında da biz iktidar seçeneği olarak çıkabiliriz. Bunu önce hayal etmek gerekiyor. Bunu hayal etmeden ulaşamazsınız."

CHP´nin olağan kurultayını önemli bir şans olarak gören Mustafa Balbay  ?Birileri sorarsa fikrin var mı diye söylemeye hazırım?  dedi ve "Genel Başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Bu tür yerlere aday olunmaz. İzlenen süreç böyle sürükler. Öyle bir hırsın altında, aklımı o hırsın önüne geçirmek istemiyorum. Genel süreç bakarsınız bizi taşır. Niçin olmasın? Ve o kongrelerde adım adım bir şey pişer. Ya da derler ki ´Balbay 4-5 kişilik yeni bir ekip oluşturalım´, AKP´yi  başarıya götüren bir kadro hareketidir bence."

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ