Avrupa´nın en yaşlı ligi bizde

Avrupa´nın en yaşlı ligi bizde

Türkiye Süper Lig´i 28,8 yaş ortalamasıyla Avrupa´nın en yaşlı ligi unvanını elde etti.

İlk 11´ler incelendiğinde ise Avrupa Ligleri arasından en yaşlı altı takımdan dört tanesi Türkiye Süper Ligi´nden çıktı.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, Avrupa Lig´lerindeki futbolcu yaş ortalamalarını inceledi. Ajans Press´in Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi(CIES) ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Avrupa´nın yaş ortalaması en yüksek liginin Türkiye Süper Ligi olduğu saptandı. 18 Nisan´a kadar oynanan ve 2017-2018 maçları üzerinden yapılan değerlendirmeye göre, Avrupa´nın çeşitli liglerinden yer alan 31 takım içerisinde, yaş ortalaması en yüksek olan lig unvanına sahip olan Türkiye,en yaşlı altı futbol takımının sıralandığı listede dört kulüple yer aldı.

SÜPER LİG´İN EN YAŞLISI BEŞİKTAŞ

Ajans Press ve PRNet´in gerçekleştirdiği medya incelemesine göre, araştırmaya konu olan 2017-2018 döneminde, Süper Lig hakkında yazılı basına 80 bin 984 haberin yansıdığı tespit edildi.Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi´nden (CIES) edinilen bilgilere göre, ilk 11´ler içerisinde yer alan ortalama takım kadrolarına göz atıldığında, Süper Lig´in en yaşlı ekibinin 30,66 yaş ortalamasıyla Beşiktaş olduğu belirlendi. Beşiktaş bu unvanla Avrupa´nın da en yaşlı üçüncü ilk 11´ine sahip olan kulübü oldu. Beşiktaş´ı 30,16 ortalamayla Türkiye´de ikinci sıradantakip eden Başakşehir, Avrupa´nın en yaşlı 11´ine sahip dördüncü kulübü olurken, Göztepe 30,11 ortalamayla Türkiye´de üç, Avrupa´da beş, Fenerbahçe ise 30,1 ortalamayla Türkiye´de dört Avrupa´da ise altınca sırada yer edindi.

Avrupa Lig´lerindeki sıralamaya Türk kulüpleri damga vururken, en yaşlı ilk 11 unvanını 32,53 yaş ortalamasıyla Kıbrıs Rum Kesimi´nin AEK Larmaca takımı elde etti. İtalyan ekibi Chievo ise 30,7 ortalamayla en yaşlı ikinci 11´e sahip kulüp oldu.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: Avrupa yaşlı ligi bizde