AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE
KÜLTÜR SANAT 22.08.2023 15:29:00 7573 0

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

 

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya teşvik eden ve kentsel hareketlilik konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası bu yıl herkesi yaşadığı şehri keşfetmeye davet ediyor.

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında farklı bir temaya odaklanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın 2023 yılı teması “Şehrini Keşfet- Gelecek ENERJİNİ KORU!” olarak belirlendi. Hafta boyunca Türkiye ve Avrupa kentlerinde düzenlenecek etkinliklerle enerji tasarrufu, sıfır karbon emisyonlu, temiz, çevreci ve daha uygun maliyetli alternatif ulaşım yöntemlerine dikkat çekilecek.

Avrupa’nın 2050 yılına kadar sıfır karbon emisyonu hedefi göz önünde bulundurularak Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, “Arabasız Gün” etkinliği başta olmak üzere, çocuklara, gençlere ve toplumun her kesimine yönelik birçok söyleşi, konferans, seminer ve farkındalık etkinlikleri düzenlenecek.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında “SKUP Türkiye Gönüllüsü” olacak gençler, sürdürülebilir ulaşım yöntemleri ile şehirlerini keşfederek, kentlerin gelecek enerjilerini korumasına katkıda bulunacak.

Türkiye’deki tüm belediyelerin katılımının beklendiği Avrupa Hareketlilik Haftasına etkinlik kayıtları “mobilityweek.eu” adresli internet sitesi üzerinden 15 Eylül’e kadar devam edecek.

Sivil Toplum Kuruluşları da aynı internet sitesinden etkinlik kaydı yapabilecek.

2023 yılında Avrupa Hareketlilik Haftasına 3 binden fazla kentin katılımı bekleniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının sözleşme makamı olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve sürdürülebilir kentsel hareketliliği Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedefleyen “Şehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Projesi (SKUP Türkiye)” desteğiyle ülkemizde de kutlanacak Avrupa Hareketlilik Haftası’na bu yıl Avrupa’dan toplamda 3 binden fazla kentin katılımı bekleniyor.

Avrupa Hareketlilik Haftası için kayıtlar açıldıktan hemen sonra 22 ülkeden 429 il ve ilçe kayıt yaptırdı.

Türkiye, son 3 yılda etkinlik sayısı kategorisinde rekor üstüne rekor kırıyor. 15 Eylül’e kadar kayıtların süreceği Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Türkiye’nin bu yıl da kendi rekorunu yenilemesi bekleniyor.

Bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım yolları teşvik edilecek

“Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinlikleriyle, bu yıl belediyelerin ulaşım planlamalarının ve toplu ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, toplumda bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarının kullanılması konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Trafikten kaynaklanan hava kirliliğini ve kazaları en aza indirerek, sürdürülebilir yaşam alanlarını artırmayı amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, kentsel hareketlilikle ilgili sorunların çözümüne ve vatandaşların yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlanması da amaçlanıyor. 

SKUP Türkiye Gönüllüsü Ol!

SKUP Türkiye Projesi, ulusal ve kentsel düzeyde, sürdürülebilir olmayan bireysel ulaşımdan sürdürülebilir, erişilebilir ve kapsayıcı hareketlilik modlarına geçişi teşvik etmeyi amaçlıyor.

Proje, yararlanıcı kurumu Türkiye Belediyeler Birliği ile iş birliği içinde, tüm Türkiye belediyelerinin ve ilgili kamu paydaşlarının, sürdürülebilir kentsel ulaşım konusunda politika diyaloğu geliştirme, kapasitelerinin artırılması ve belediyeler aracılığıyla vatandaşların bu alanda farkındalıklarının artırılarak sürdürülebilir kentsel ulaşım metotlarını daha fazla kullanmalarının teşvik edilmesini amaçlayan bir çatı proje olarak 2022 Eylül ayından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.

Proje kapsamında, özellikle gençler başta olmak üzere şehirlerinin geleceğini korumaya gönüllü tüm bireylerin, sürdürülebilir alternatif ulaşım yollarıyla şehirlerini keşfetmeleri teşvik edilecek.

Belediyeler, vatandaşları düzenledikleri etkinliklere davet ederken, etkinlik alanına sürdürülebilir ulaşım araçlarını kullanarak gelenlere çeşitli ödüller verecek.

SKUP Türkiye Gönüllüsü olacak vatandaşlar; yürüyüş, bisiklet, otobüs, vapur, metro ve tramvay gibi alternatif ulaşım araçlarını kullanarak, karbon ayak izinin azaltılması ve gelecekte de ihtiyaç duyulacak enerjinin bugünden korunmasına katkı sağlayacaklar.

SKUP Türkiye Projesi, 2025 yılı Ağustos ayına kadar sürdürülebilir ulaşım konusundaki çalışmalarına devam edecek.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı