Av. AHMET YETİZ’İ GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Av. AHMET YETİZ’İ GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Önceki gün 69 yaşında hayatını kaybeden Adana Barosu üyesi Av. Ahmet Yetiz, son yolculuğuna uğurlandı.

Eski Adliye binasında düzenlenen cenaze törenine Adana Erkek Lisesi’nde öğretmenlik yaptığı dönemden eski öğrencileri, meslektaşları, ailesi ve sevenleri katıldı.

Adana eski adliye binasına cenazesi getirilen merhum için burada bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Baro Saymanı Av. V. Mert Kuşdemir tarafından merhumun özgeçmişi okundu.

Törene, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Genel Sekreter Av. İlker Mengü, Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Gül Yalçın, merhumun ailesi ile çok sayıda avukat katıldı.

“ADANA BAROSU İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP”

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, merhum meslektaşının entelektüel ve bilgi birikiminde bahsederek, eğitim ve hukuk dünyasına yaptığı hizmetleri anlattı. Av. Gökayaz, “Bugün acımız çok büyük. Üç günde maalesef iki meslek büyüğümüzü kaybettik. Ahmet abi, hepimize örnek bir insandı. Edebiyat öğretmenliğinden gelen bilgi birikimi ve yetiştirdiği yüzlerce öğrenci ile bu ülkeye hizmet etti. 30 yılı aşkın süre avukat olarak adalete hizmet etti. Çok değerli bir meslek üstadımızdı. Adana Barosu için çok büyük kayıp. Ruhu şad olsun” dedi.

Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından sırasıyla komşusu ve meslektaşı Av. Ahmet Çintuğlu, Adana Erkek Lisesinden öğrencisi Av. Atilla Ayman ve meslektaşı Av. Ülkü Tolunay birer konuşma yaparak duygularını paylaştılar.

Konuşmaların ardından merhumun cenazesi Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ